Stare navike
26.8.2015. 9:47:27h
Turisti i dalje ovise o otisnutim putnim dokumentima
I dok je europska sezona godišnjih odmora u punom zamahu, Canon je objavio novo istraživanje o navikama turista.
Maryann's*****Fotos / flickr.com

Prema podacima koje otkriva novo europsko istraživanje, unatoč tome što 92 % potrošača istražuje mogućnosti odmora na internetu, a uz to njih 82 % rezervira smještaj (77 % rezervira putovanje) preko interneta, zaprepašćujućih 93 % europskih turista i dalje ispisuje putne dokumente.

Europsko istraživanje utvrdilo je da 71 % potrošača ispisuje putne dokumente kao mjeru opreza, da bi izbjegli bilo kakve tehnološke probleme ili zabune tijekom putovanja, a više od polovine njih (51 %) čini to iz navike. Prema istraživanju, njemački (75 %) i britanski (74 %) putnici najvjerojatnije će ispisati putne dokumente „za svaki slučaj“.
Među onima koji ispisuju putne dokumente 87 % njima se i služi tijekom putovanja. Ipak, više od polovine svih ispitanika (57 %) izabralo je društvene mreže i web kao izvor informacija tijekom putovanja, a samo 10 % zaista se i koristilo informacijama koje je osigurao pružatelj rezervacije (tj. internetske putničke agencije, servisi za rezervaciju smještaja itd.).
Marc Ranner, direktor marketinga u tvrtki Canon Europe, kaže: “Jasno je da su europski putnici, iako su prigrlili digitalne servise za istraživanje, uspoređivanje cijena i rezervaciju odmora, i dalje ovisni o otisnutim putnim dokumentima. Bez obzira na to radi li se o nedostatku povjerenja u elektroničke sustave kojima se koriste turoperatori ili u svoju vlastitu tehnologiju, postoji snažan apetit za opipljivim, otisnutim dokumentima kao pouzdanom referencom.”
Upitani koje informacije turisti žele brzo dostupne dok putuju, ispitanici su kao prvih pet naveli adresu konačnog odredišta (67 %), kartu odredišta (51 %), upute do lokacije smještaja (42 %), upute o dolasku do smještaja javnim prijevozom (31 %) i važnije lokalne adrese i telefonske brojeve (28 %).
Ranner nastavlja: “Poruka putničkim agencijama je jasna: otisnuti putni dokumenti i dalje su nevjerojatno važni turistima, ali informacije koje sadržavaju mogle bi biti mnogo korisnije. Umjesto da ponude detalje vezane samo uz rezervaciju ili iskoriste okolni prostor za oglase, koji se često zanemaruju, tvrtke mogu dodati vrijednost otisnutim putnim dokumentima da bi proširile i poboljšale doživljaj svojih korisnika, ne samo informacijama koje su im potrebne nego i detaljima koje zaista žele u poznatom otisnutom formatu, smanjujući potrebu da ovise o informacijama s interneta dok putuju.
Postoji i prilika da se spoje prednosti interneta s pouzdanošću otisnutih dokumenata. Korištenje prilagodljivih, izmjenjivih putnih dokumenata koji omogućuju korisnicima da otisnu ono što im je bitno čini razinu personalizacije koja pokazuje razumijevanje potreba korisnika i govori im da su upravo oni u središtu vašeg poslovanja.

Piše: M.Režić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved