Đakovo
Iča i pića ;)
27.8.2015. 11:21:00h
Dani piva i tamburaške glazbe
Želimo na taj način i dodatno dati značaj tamburaškoj glazbi u Đakovu – srcu Slavonije.
Simon Cocks / flickr.com

Program i sudionici manifestacije “3. Đakovo, srce Slavonije”, koja će se održati u subotu i nedjelju na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku, predstavljeni su na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.

Želja je tu manifestaciju dići na još višu razinu, kazao je gradonačelnik Zoran Vinković najavivši da će se održati i Prvi dani Osječkog piva, čime se ujedno završava Đakovačko ljeto.
“Želimo na taj način i dodatno dati značaj tamburaškoj glazbi u Đakovu – srcu Slavonije. S obzirom na broj tamburaša, tamburaških sastava – ono što je Nashville za country glazbu, to je svakako, Đakovo za tamburašku glazbu”, konstatirao je gradonačelnik Vinković.
Organizatori su Grad Đakovo, Turistička zajednica, Radio Đakovo i tvrtka Panonica, a već u ponedjeljak, kako je najavio Jozo Adrić, bit će otvoren i na stranici Radio Đakova objavljen natječaj za nove skladbe za 4. “Đakovo, srce Slavonije”.
“I ove godine nastupit će kvalitetni izvođači: Slavonski dukati, Izvor, Prijatelji, Zvona, Slavonska duša, Đerdani, Kadenca, Bećarine, Slavonski san, Slavonia band, Sanja i Grega band, što sve jamči dobar tamburaški događaj”, najavio je Adrić.
Direktor Osječke pivovare Antonio Drobina također najavljuje nastavak suradnje započete 2002. godina sa Đakovačkim vezovima.
“Kako Grad Đakovo želi njegovati svoju tradiciju u tamburaškoj glazbi, a kako mi proizvodimo pivo na tradicionalni način, smatram da je ovo spoj tradicije kulturne baštine i proizvodnje Osječkog piva”, rekao je direktor Osječke pivovare Drobina pozvavši Đakovčane, ali i druge posjetitelja na ovu manifestaciju.
U Strossmayerovom parku bit će postavljen veliki šator s prigodnom gastro ponudom, najavljuju organizatori.

Piše: Mile Ljubičić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved