Dubrovnik
Njemački dojmovi s odmora
28.8.2015. 5:25:56h
Mladi Nijemac objašnjava čime je ostao zatečen tijekom boravka u Dubrovniku!
U protekloj godini Njemačka je bila najvažnije emitivno tržište za Hrvatsku, a hrvatski turizam i ove godine profitira od čežnje Nijemaca za suncem i morem. Istražili smo kako su se ovoga ljeta proveli na Jadranu.
Bartlomiej Mostek / flickr.com

Na krajnjem jugu hrvatske obale, na dubrovačkom aerodromu, Pascal Ripplinger je početkom kolovoza započeo svoju ljetnu avanturu. Ovaj 26-godišnjak je u tri tjedna prošao Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Hrvatsku. U Hrvatskoj je obišao Dubrovnik, Split, Hvar, Vodice, Zadar, Plitvička jezera i Zagreb. "Prvi put sam bio u Hrvatskoj i putovao sam sam. Za Hrvatsku sam se odlučio jer letovi nisu skupi i jer sam čuo da je obala prekrasna, a i htio sam obići taj dio Europe. Sve sam radio više manje spontano. Nisam unaprijed rezervirao prijevoz niti smještaj," objašnjava za DW Pascal.

I on je bio zatečen cijenama, pogotovo smještaja u Dubrovniku i Hvaru: "Dubrovnik je bio nevjerojatno skup. Smještaj u hostelskoj sobi s 10 ljudi bez doručka sam platio 23 eura, što nije bilo vrijedno toga smještaja. Kada sam došao u Hvar, nisam mogao pronaći ništa ispod 30 eura." Sve je općenito jako skupo u Hvaru, zaključio je Pascal.

Cijene su ga posebno iznenadile budući da je prije Hrvatske, u BiH i Crnoj Gori smještaj plaćao 10 do 12 eura. U Hrvatskoj je, bez smještaja, trošio još otprilike 35 eura dnevno, ali naglašava kako se nije hranio po restoranima niti koristio neke dodatne turističke ponude tipa izleta.

Kada zaboravi na to da mu je novčanik nakon odmora nešto tanji nego što je očekivao, za Hrvatsku ima samo riječi hvale: "Sve je jako lijepo. More je prekrasno i bistro. Oduševljava me što su planine i obala tako blizu jedno drugoga. Takvu obalu i otoke još nisam vidio." Plitvička jezera su ga, kaže, ostavila bez daha: "Oduševila su me, to je možda i najljepše što sam do sada vidio od prirodnih ljepota."
U Hrvatsku se želi ponovno vratiti, ali u pred- ili postsezoni kada nema tako puno turista i kada nije toliko vruće. A volio bi i obogatiti svoj rječnik hrvatskog jezika, koji se trenutno sastoji od dvije riječi dovoljne, kaže, za dobar provod: pivo i hvala.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved