Osijek
Kako tko..
30.12.2015. 11:13:01h
Osječani će za Novu godinu u europske metropole, u egzotične krajeve samo rijetki
Najpopularnija su putovanja s polascima iz Osijeka - u Budimpeštu i Bratislavu
MioKenny / flickr.com

Premda mnogi naši sugrađani tvrde da će, zbog tanjih novčanika i gospodarske krize, novogodišnje blagdane provesti u toplini svoga doma ili na jednom od gradskih trgova, ipak ima i onih koji su odlučili ove blagdanske dane provesti na putovanju.

Da bismo saznali kakvo je pravo stanje, pitali smo u osječkim putničkim agencijama putuju li naši sugrađani u vrijeme novogodišnjih blagdana. Najčešći je odgovor bio da interesa ima i da će oni koji putuju ispratiti Staru i dočekati Novu godinu u europskim metropolama.
- Točno je, ima zainteresiranih. Mi organiziramo polaske iz Osijeka, i to za Budimpeštu i Bratislavu. Cijena dočeka Nove godine u Budimpešti je već od 770 kuna, a u Bratislavi 990 kuna. Za te smo destinacije popunili dva autobusa - kaže Nada Menalo iz putničke agencije Oratours.
Riječ je o putovanjima koja obuhvaćaju smještaj u centru grada i dva noćenja s doručkom. Osim toga, naša sugovornica kaže da Osječani putuju na doček Nove godine i u druge europske metropole, najčešće su to Rim, Beč i Berlin, s polascima iz Zagreba. Što se egzotičnih putovanja tiče, ona se vrlo malo prodaju, njihova agencija zabilježila je u prosincu tri takva, a destinacije su Kuba, Tajland i Bali.
- Riječ je o individualnom tipu putovanja, koji je sve popularniji u turizmu. Cijene su relativno prihvatljive, s obzirom na to da se radi o dalekim destinacijama i skupim avionskim kartama, a kreću se od 10.000 kuna naviše - kaže Menalo.
Bogatu ponudu turističkih aranžmana za Novu godinu ima i putnička agencija Panturist. I oni su pripremili putovanja u Budimpeštu i Bratislavu, s polaskom iz Osijeka, te niz atraktivnih putovanja autobusom i zrakoplovom s polaskom iz Zagreba. To su, primjerice, Portugal (4390 kuna), Malta (3350 kuna), Pariz (1990 kuna), Barcelona (3490 kuna), Amsterdam (1690 kuna), Istanbul (1720 kuna) ili Ohrid (1495 kuna).

Piše: Vesna Latinović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved