Pohvalno i lijepo ;)
2.6.2016. 15:26:29h
Trčanje od špilje do špilje – Lika stvara dosad najveću sportsku manifestaciju!
Na jedinstvenoj ruti Pećinskog parka Grabovača pokreće se avanturistička utrka Lika Cave Trekk, originalni projekt koji će nadmašiti sve dosad održane u ovom kraju.
objava za medije

Ovog ljeta u Pećinskom parku Grabovača održati će se sportsko-humanitarna manifestacija LIKA CAVE TREKK, trekking natjecanje u trčanju od špilje do špilje s ciljem popularizacije prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske.

„Za Lika Cave Trekk pomno smo se i studiozno pripremali, jer radi se o izvedbeno izuzetno zahtjevnom projektu, ali u svakom smislu jedinstvenom i potpuno originalnom. Naš cilj je da utrka postane tradicionalna, a da bi se to dogodilo potrebno je baš prve godine udariti dobre i čvrste temelje. Želimo oduševiti sportaše i njihove navijače, a naša priroda uz ovakav sportski koncept to sigurno može“, objasnila je Katarina Milković, ravnateljica Pećinskog parka Grabovača.

a

Da Pećinski park Grabovača itekako opravdava ime Cave Trekk kao niti jedna druga lokacija u Hrvatskoj pa i šire, dokazuje i činjenica da se na njegovom području nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta, pa će se tako trčati kroz tri dionice. Prva je duga 7 kilometara, druga 15 kilometara a treća čak 25 kilometara.  Kao datum utrke planiran je 23. srpanj, a start i cilj biti će u centru Perušića.
Važnost zdravog načina života u Hrvatskoj promovirat će se cjelodnevnim događanjem kroz urbanu ali i prirodnu okolinu, jer kako to u Grabovači često kažu „priroda bez čovjeka može, ali čovjek bez prirode ne može“.  Kontinentalni turizam u Ličko-senjskoj županiji tako sve češće pokazuje kako se prirodom može upravljati atraktivno i zanimljivo, u korist turista ali i lokalnog stanovništva.

Pećinski park Grabovača - pećina Velika Kozarica (1)
objava za medije

Posebnost ovog događanja je i povezanost s nacionalnim licem humanosti, djevojkom koja je digla na noge cijelu Hrvatsku s izjavom „Želim život“ – Anom Rukavinom. S obzirom na činjenicu da su Anini roditelji iz Perušića, Zaklada Ana Rukavina i na ovom će događanju zajedno s organizatorima i posjetiteljima ustrajati u nastojanjima osvješćivanja javnosti o važnosti zdravog načina života, o pomaganju jednih drugima te o očuvanju prirodne baštine. Posjetitelji će imati mogućnost upisa u Registar Zaklade Ana Rukavina „Lijek je u nama“ tokom cijelog trajanja manifestacije.
Lika Cave Trekk u suradnji organiziraju Pećinski park Grabovača, Zaklada Ana Rukavina, WWF Adria i Trekking liga. Ovaj događaj podržavaju i brojni partneri događanja o kojima će se naknadno izvijestiti. Sama utrka dio je Trekking lige, a sve informacije moći ćete pronaći na službenim web stranicama organizatora i Facebook stranici Pećinski park Grabovača. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved