Umjetničke špilje
6.6.2016. 9:34:41h
Umjetnici postavili platna i oslikali ljepotu prirode kod Baraćevih špilja
Svjetski dan zaštite okoliša u Rakovici obilježen jedinstvenom manifestacijom „naturART“, koja je pokazala neraskidivu sinergiju umjetnosti i prirode.
objava za medije

Dvadesetak vrsnih umjetnika i umjetničkih entuzijasta, protekli je vikend provelo u okolici Rakovice, prenoseći ljepotu prirode Plitvičkih dolina na platna instalirana usred šume. Za sudjelovanje u manifestaciji „naturART“ vrijedilo je samo jedno pravilo likovne kolonije - sve što su u tom trenutku, okruženi iznimnom ljepotom prirode ovog kraja, njihove oči vidjele i čula osjetila, morali su na licu mjesta zabilježiti svojim slikarskim priborom. Iznimno lak zadatak, pokazalo se, a ljepota predivne prirode Rakovice tako je kroz oči ovih promatrača materijalizirana u raznoliku paletu ekspresija.

Tome je uvelike doprinijeo sunčan i vedar dan koji je omogućio puni potencijal prirode i svakom umjetniku pripremio poseban i drugačiji kadar koji su uživo bilježili na svojim platnima.
Da priroda na poseban način nadahnjuje umjetnike dobro je poznata činjenica, a ljepota netaknute priroda okolice Baraćevih špilja nedaleko Plitvica, entuzijastičnim je kreativcima pružila veliku inspiraciju i u konačnici iznjedrila potpuno različita platna koja ostaju trajna uspomena ovogodišnjih aktivnosti. Osim rada umjetnici su imali organiziran cjelodnevni boravak u okolici špilja te su obišli špiljski fenomen nedaleko Plitvica.
Likovnom kolonijom „naturaART“ Turistička zajednica Općine Rakovica i Baraćeve špilje, obilježile su Svjetski dan zaštite okoliša čiji je smisao poticanje, popularizacija i realizacija likovnog stvaralaštva na okvirno zadanu temu zaštite okoliša.
 

Zajednička fotografija umjetnika - naturART
objava za medije

 

Umjetnik na djelu - naturART
objava za medije

 

 

Umjetnica na djelu - naturART
objava za medije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved