Buzet
Tartufi
19.11.2016. 14:48:05h
Gastronomska destinacija na vrhuncu sezone tartufa
U ovu gastronomsku manifestaciju uključeno je deset ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u Danima tartufa
Wiennat MongkulmannFollow / flickr.com

S ciljem promocije eno-gastro ponude Buzeštine i poštivanja pravila sezonalnosti u gastronomiji, te slavljenja sezone tartufa, Turistička zajednica Grada Buzeta u suradnji s ugostiteljima s područja Buzeta, Udruženjem obrtnika Buzet, te Gradom Buzetom, organizira „Dane tartufa“ koji se održavaju od 15.11.2016. do 15.12.2016., u vrijeme kada je tartuf na vrhuncu sezone.

Povodom ulaska među 5 finalista za Europsku destinaciju izvrsnosti na temu lokalne gastronomije i turizma u 2015. godini, odlučili smo zajedno sa ugostiteljskim objektima kreirati promotivne menije na bazi tartufa, a suradnja se nastavlja i između samog ugostitelja te lokalnog proizvođača čiji se proizvodi koriste za spravljanje jela (jaja, brašno, vino, maslinovo ulje, tartufi, te ostalo).

U ovu gastronomsku manifestaciju uključeno je deset ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u Danima tartufa, a to su restoran hotela Fontana, hotela Vela Vrata i Stara oštarija, konoba Most i Old River, svi iz Buzeta, konoba Volte iz Kozari, konoba Vrh iz Vrha, Ročka konoba iz Roča, konoba Kolinasi iz Kolinasi, te Humska konoba iz Huma.

Za vrijeme manifestacije moguće je kušati raznovrsna jela sa tartufima po promotivnim cijenama.

Osim „Dana tartufa“, organizirat će se i dani divljači, kobasica i ombola, šparuga, nedeve i samoniklog bilja, ovisno o mjesecu u kojem se održavaju kako bi se i dalje poštivala pravila sezonalnosti u gastornomiji.

Više informacije možete pronaći na http://www.tz-buzet.hr.

Vidimo se u Buzetu, Gradu tartufa!

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved