DANAS POČINJE KATARINSKI SAJAM
24.11.2016. 10:52:09h
1. Olimpivske igre u Slavonskom Brodu
U nizu zanimljivih sadržaja i raznih ponuda ljubitelje piva posebno će razveseliti 2. Brodski festival piva uz neizostavno Katarinsko pivo.
OiMax / flickr.com

Slavonskobrodski Katarinski sajam, koji se u organizaciji Grada i Razvojne agencije održava 21. put, od danas, 24. studenoga, do nedjelje, 27. studenoga, okuplja na gotovo 3000 četvornih metara unutarnje i vanjske površine sportske dvorane Vijuš više od 200 izlagača iz gotovo svih krajeva RH i regije. Obrtnici i poduzetnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ekoproizvođači, zadruge..., predstavit će ponovno svu raznolikost svoje ponude. Od 10 sati sajam je danas otvoren za posjetitelje, a u podne je svečano otvaranje i ocjenjivanje najljepšeg izložbenog štanda.

U nizu zanimljivih sadržaja i raznih ponuda ljubitelje piva posebno će razveseliti 2. Brodski festival piva uz neizostavno Katarinsko pivo, no festival je različit od prošlogdišnjeg po tome što uključuje pivski maraton i prve Olimpivske igre koje počinju u petak, od 19.30 sati, u velikom festivalskom šatoru ispred dvorane Vijuš. Prema riječima Željka Špalata, jednog od organizatora i vlasnika brodske Kuće piva, već je prijavljeno devet ekipa, a osim Brođana, doći će natjecatelji iz Đakova, Nove Gradiške, Vinkovaca, Osijeka te iz Novog Sada. Svaka ekipa ima po pet članova i trenera, a prema želji i “pivoterapeuta”, kazao je Špalat na konferenciji za novinare.
Tajnik Udruge brodskih pivara Željko Katavić kaže kako su nastojali izbjeći klasične pivske festivalske priče koje se svode samo na ispijanje piva i jedenje kobasica pa je najavio kako će i ove godine brodski craft pivari posjetiteljima podijeliti 560 litara domaćeg piva, ukupno 11 vrsta, uz humanitarnu donaciju za udrugu Slap, djecu oboljelu i liječenu od malignih bolesti. Za one koji se žele okušati u pripremanju piva bit će i prezentacija pripreme piva od sirovine do gotovog proizvoda.
Glavni koordinator pivskog festivala, provjereni proizvođač Mario Bošnjak iz Siča, kazao je da će ove godine u sklopu Katarinca biti ponuđeno craft pivo 12 proizvođača iz Zagreba, Daruvara, Križevaca, Vinkovaca, Požege i Županje, koji će donijeti nekoliko vrsta piva, a uz brodske pivare i Kuću piva to znači da će pivopije moći kušati i 50-ak vrsta ove omiljene kapljice, uz koju neizostavno ide odgovarajuća gastroponuda s gastromanifestacije Kuhajmo slavonski, ali i tamburaška te pop i rock-glazba. M. Radošević

Pivski maraton
- Festival otvaramo Pivskim maratonom koji će početi (danas u 16 sati) ispred Kuće piva u Starčevićevoj ulici, a svaki pivski maratonac mora istrčati dionicu od Kuće piva do Pivskog šatora i proći deset “prepreka”. Na svakoj mora “eksirati” po tri decilitra piva i za to preuzeti potvrdu, a tko prvi dođe do cilja i utrči u šator, službeni je pobjednik maratona i on će u petak “paljenjem olimpivskog plamena” otvoriti 2. Brodski festival piva - kazao je Špalat.
50 vrsta craft piva ponudit će posjetiteljima proizvođači od Zagreba do Županje.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved