Advent na Rabu
24.11.2016. 13:28:48h
Bogati blagdanski program na Otoku sreće, Advent na Rabu
Advent na Rabu počinje pred prvu adventsku nedjelju, a njegov će program, prepun gastronomske, sportske i zabavne ponude, trajati čak 18 dana više u odnosu na prošlu godinu čime je produžena i turistička sezona na otoku.
Kunstee / flickr.com

Dug i sadržajan božićno-novogodišnji program na otoku Rabu ove će godine obilježiti nezaobilazno klizalište za sve uzraste, podjela poklona sv. Nikole, blagdanski vlak, žive jaslice te brojni koncerti u kojima će Rabljani i njegovi gosti uživati od 25. studenoga 2016. do 8. siječnja 2017. godine na različitim gradskim lokacijama.

Advent na Rabu počinje pred prvu adventsku nedjelju, a njegov će program, prepun gastronomske, sportske i zabavne ponude, trajati čak 18 dana više u odnosu na prošlu godinu čime je produžena i turistička sezona na otoku. Nakon dugo godina, Rab će tako imati otvorene hotele uoči Božića i naravno već tradicionalno uoči dočeka Nove godine, a zanimljivo je da su njihovi kapaciteti već gotovo popunjeni što ide u prilog očekivanju turistički uspješnog prosinca.

»Sigurni smo da će Advent na Rabu doprinijeti oživljavanju gradske jezgre te da će ponuđeni sadržaji privući Rabljane, ali i brojne turiste koji će prepoznati naš otok kao idealnu destinaciju za uživanje u blagdanima s najmilijima«, izjavio je Nikola Grgurić, Gradonačelnik Grada Raba te dodao: »Kroz raznovrstan program i svakodnevne aktivnosti, Rab svojim gostima ovih blagdana osigurava besplatne sadržaje i pregršt zabave u nekim od najljepših dijelova grada u kojima će doživljaj adventa biti potpun.«

Na Trgu Municipium Arba, već od 25. studenoga bit će postavljene kućice s prigodnom ugostiteljskom ponudom, autohtonim otočnim proizvodima, božićni bor i pozornica, a od 15. prosinca do 8. siječnja, oni najmlađi, ali i svi ostali koji vole klizanje, moći će uživati u čarima klizališta na ledu uz organiziranu školu klizanja i dječje predstave na ledu.

U tom će periodu od Sportske dvorane do Nove rive prometovati božićno-novogodišnji vlakić, a novost je da će adventskim ugođajem zasjati i park Dorka koji će biti prigodno dekoriran za paljenje adventskih svijeća. Upravo će u tom parku biti postavljene i Jaslice s uprizorenjem živih jaslica nekoliko dana prije Božića te još jednom uoči ispraćaja Stare godine.
Uz svakodnevna događanja na Rabu u vrijeme adventa ističu se i ona koja se održavaju na Badnjak i u Silvestarsko jutro, poput popularnog slijetanja padobranom Djeda Božićnjaka na Novu rivu, program uz moto mrazove, dijeljenje sadnica maslina novovjenčanim parovima u 2016. godini te tradicionalna gastro ponuda ribljih specijaliteta, a cijeli dojam će upotpuniti grupa Fortunal. Dva dana kasnije, 26. prosinca. s početkom u 21 sat koncert će održati popularna splitska klapa Rišpet, a 28. prosinca u isto će vrijeme i na istom mjestu nastupiti Marijan Ban i »Diktatori«.

U najavi rapskog božićno-novogodišnjeg programa valja istaknuti da će Novu 2017. godinu rapska publika dočekati koncertom popularne Jelene Rozge, a istoga dana ujutro, atmosferu uoči najluđe noći u godini svojim će nastupom početi zagrijavati grupa Znak te folklorno društvo »Rapski tanac« i Limena glazba DVD-a Rab.

Ovim se događanjem Rab tako pridružuje nizu europskih i hrvatskih gradova koji nastoje na poseban način dočarati najljepše doba godine i sa svojim građanima i gostima podijeliti toplinu i radost blagdana uz bogat program i nezaboravnu zabavu. Organizacijom ovakvih manifestacija u posezoni uz otvaranje hotelskih kapaciteta produljuje se turistička sezona čemu sve turističke destinacije teže.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved