Beli Manastir
Beli Manastir
3.12.2013. 13:07:38h
Božićni sajam u Belom Manastiru za početak adventa
BELI MANASTIR - Zapaljena je prva svijeća na adventskom vijencu, koji je za sve Belomanastirce i Baranjce pripremio TZ Baranje.
I. Getto / glas-slavonije.hr

BELI MANASTIR - Zapaljena je prva svijeća na adventskom vijencu, koji je za sve Belomanastirce i Baranjce pripremio TZ Baranje. U sklopu manifestacije Advent u Baranji, naime, na belomanastirskom središnjem trgu u nedjelju je organiziran Božićni sajam s mnoštvom izložbenih i prodajnih štandova, zimskom gastroponudom, kuhanim vinom, čajem i toplom čokoladom. Za romantičare je u prikrajku čekala konjska zaprega, koja je, po simboličnim cijenama, zaljubljene i one koji su to davno bili, ušuškane dekama, provozala gradskim ulicama. Nekoliko stotina Belomanastiraca poslušalo je i koncert TS Sokol, a u svijet bajki za djecu i odrasle uvela ih je Lidija Šumiga, pročitavši bajku Svjetlašce. Ispod osvijetljenog božićnog drvca bila je postavljena i kutija u koju je svatko mogao ubaciti rukom ispisanu priču ili skrivenu želju, a najoriginalniji uradci bit će predstavljeni na tematskoj izložbi nakon Božića.
- Konačno da se netko sjetio nekog dobrog događaja. Moram priznati da smo bili skeptici, a naše je zadovoljstvo tim veće - komentar je jednog posjetitelja, koji se, kao i većina ostalih, kući nije žurio, unatoč temperaturi “u minusu”.
Plesalo se te večeri u središtu grada šokačko kolo i jele svježe langošice, a iz sata u sat dolazilo je sve više ugodno iznenađenih ljudi.
Kako poručuju iz TZ-a Baranje, sličan, pa čak i bogatiji program, osmišljen je za 15. prosinca.
U međuvremenu, “božićna karavana” seli se u Karanac, gdje će idućeg vikenda biti organiziran Zimski vašar i Čvarak fest. Posljednja svjećica bit će zapaljena u Zmajevcu, 21. prosinca, na Kristkindl marktu, u Katoličkom i Kalvinskom surduku.

Piše: I. Getto

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved