Đakovo
NAJVEĆA PREDSTAVA S KONJIMA U HRVATSKOJ
1.12.2016. 5:28:19h
Peti Božićni bal lipicanaca u Ergeli Đakovo
U predstavi očekujemo oko 60 sudionika, 30 konja, a ukupno će se koristiti oko 120 kostima.
Maja MUŠKIĆ / glas-slavonije.hr

Državna ergela lipicanaca Đakovo peti put organizira glazbeno-scensku predstavu s konjima prigodne božićne tematike u kojoj sudjeluju jahači, vozači i statisti u raskošnoj baroknoj odjeći, ovaj put pod nazivom “Veliko putovanje”. Božićni bal lipicanaca, kako se već tradicionalno naziva ova predstava, održat će se u subotu, 17. prosinca, u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu, a gosti su Ergela Lipica iz Slovenije i Udruga lipicanska barokna raskoš, te brojni performeri.

- U predstavi očekujemo oko 60 sudionika, 30 konja, a ukupno će se koristiti oko 120 kostima. Interes je iznimno velik, već sada je prva predstava gotovo u potpunosti rasprodana, ostalo je još nešto karata za drugu predstavu - pojašnjava ravnatelj Ergele Nidal Korabi, koji ne želi iznijeti cijelu radnju predstave, no ipak otkriva neke detalje.
- Tema ovogodišnjeg bala je veliko putovanje lipicanca. Htjeli smo zapravo povezati priču s 510. obljetnicom Ergele, želja nam je bila da u ovoj godini zaokružimo priču koja je jako važna za Đakovo. Riječ je o najvećoj predstavi s konjima u Hrvatskoj, u organizaciju su uključeni apsolutno svi djelatnici Ergele Đakovo sa svim raspoloživim konjima - kaže Korabi.
Predstava će biti prikaza u dva termina, prvi je u 17, a drugi u 20 sati. Cijena ulaznice je 80 kuna za sjedenje, a 40 kuna za stajanje.
Na prostoru ispred jahaonice održat će se Adventski sajam, gdje će lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva nuditi svoje autohtone proizvode, kao i proizvode prigodne za vrijeme došašća.
- Sve je to zajedno jedan dio zimske ponude Ergele Đakovo, koju iz godine u godinu proširujemo. Vjerujemo da ćemo tu priču oko Božićnog bala, ali i oko cjelokupne ponude, u prosincu svake godine nadograđivati i proširivati. Adventske vožnje već su tradicionalne, a od prošle godine krenuli smo i s jahanjem u vrijeme adventa, što nastavljamo i ove godine - kaže ravnatelj Korabi.

Piše: M. Muškić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved