Zagreb
Gastro
2.12.2016. 10:31:45h
Festival hrane iz 50 zemalja svijeta na Božićnom sajmu Međunarodnog kluba žena Zagreb
Pozivamo vas na svečano otvaranje Božićnog sajma, u organizaciji Međunarodnog kluba žena Zagreb, koje će se održati u nedjelju 4. prosinca, u 11.00 sati na Zagrebačkom velesajmu, u Paviljonu 6.
Michael Stern / flickr.com

• 23. Božićni sajam Međunarodnog kluba žena Zagreb
• Božićni sajam održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH gđe Kolinde Grabar-Kitarović i Grada Zagreba
• Sve donacije ovog humanitarnog događaja namijenjene su:
1. Dječjem vrtiću „Vladimir Nazor“ i Glazbenoj školi  „Bruno Bjelinski“, oboje iz Daruvara
2. Udruzi SO DO- El Sistema Hrvatska, programu društvenog razvoja djece i mladih

• 50 zemalja na događaju nudi svoje orginalne proizvode, hranu i vino
Pozivamo vas na svečano otvaranje Božićnog sajma, u organizaciji Međunarodnog kluba žena Zagreb, koje će se održati u nedjelju 4. prosinca, u 11.00 sati na Zagrebačkom velesajmu, u Paviljonu 6. Sajam će svečano otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednica Kluba Hafiza Richany.
Božićni sajam traje od 11.00 do 16.00 sati, a posjetitelji će moći uživati u okusima svjetske kuhinje iz 50 različitih zemalja. Neki od specijaliteta koji će se naći na štandovima su: Arepas iz Čilea, vafli iz Velike Britanije, tradicionalna njemačka torta od sira, cous cous iz Maroka, baklave i datulje iz Alžira, švicarski raclette s krumpirom, kruh od đumbira i sir iz Slovačke, sushi iz Japana, pão de queijo (kruh sa sirom) i Brigadeiro (čokoladni tartuf) iz Brazila, Turli tava iz Makedonije i mnoga druga ukusna jela svjetske kuhinje!
Tijekom dana posjetitelji čekaju tradicionalne plesne izvedbe u orginalnim kostimima iz 11 zemalja, među kojima su: Indija, Australija, Čile, Ukrajina, Južna Koreja, Poljska, Srbija, Peru, Kosovo, Makedonija i Irska itd.
Osim toga, posjetitelji će moći sudjelovati u nagradnoj lutriji, te osvojiti fantastične nagrade poput zrakoplovnih karata do raznih europskih i svjetskih destinacija, vikenda za dvoje u hotelima s 5 zvjezdica, poklon kupona za najbolje zagrebačke restorane, Božićne poklon košare s hranom, kućanske aparate i mnoge druge vrijedne nagrade. Srećke će se prodavati po cijeni od 10 kuna, u petak i subotu u prizemlju Centra Cvjetno te na samom događaju u nedjelju. Ukupna vrijednost nagrada premašuje iznos od 100 tisuća kuna. Za najmlađe posjetitelje pripremljen je poseban Kutak za djecu, a očekuje ih i Djed Božićnjak. Napominjemo da je ulaz slobodan i svi su dobrodošli.
Sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem vrtiću "Vladimir Nazor"  i Glazbenoj školi  "Bruno Bjelinski", obje u Daruvaru i Udruzi SO DO - El Sistema Hrvatska,  programu društvenog razvoja djece i omladine u Hrvatskoj. Dječjem vrtiću Vladimir Nazor, koji ima 240 djece, potrebna je oprema za igralište, a Glazbenoj školi Bruno Bjelinski potrebno je proširenje pozornice u kino dvorani u Daruvaru, kako bi se mogao smjestiti novi, veći klavir, koji su dobili putem donacije.  Udruga „Sustav Orkestra Djece i Omladine“ – SO-DO El Sistema Hrvatska, dio je međunarodno priznatog glazbenog programa, čiji je cilj potaknuti intelektualni, društveni i emocionalni razvoj djece i mladih kroz glazbu putem orkestralnog muziciranja.
Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 200 članica iz 50 različitih zemalja. Jedan od ključnih ciljeva Kluba jest prikupljanje sredstava za grupe i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece. 
Ljubazno molimo da najava događaja nađe prostora i u vašem mediju.
Novačana donacija može se uplatiti na slijedeći račun: PBZ Banka: Za MEĐUNARODNI KLUB ŽENA ZAGREB, naznaka: Za Božićni sajam; IBAN HR65 2340 0091 5106 8239 4. SWIFT CODE: PBZGHR2X
Za medijske upite, slobodno kontaktirajte Maju Čakarun na 099 2824 668 ili na: PR@iwcz.hr .

PROGRAM SVEČANOG OTVARANJA
10.45 Dolazak gradonačelnika Milana Bandića
10.45 - 11.00 Fotografiranje ispred Božićnog drvca
11.00 - 11.10 Pozdravni govor predsjednice Međunarodnog kluba žena Zagreb Hafize Richany
11.10 - 11.20 Pozdravni govor gradonačelnika Milana Bandića
11.20  Rezanje crvene vrpce


 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved