Velika Gorica
Lijepo
4.12.2016. 9:24:40h
BBC snima seriju: McMafia u Lomnici
Donja Lomnica proteklih dana poslužila je kao kulisa za snimanje scena nove britanske serije McMafia.
/ vgdanas.hr

Filmski set od nedjelje je okupirao kuriju Modić-Bedeković, prostor ispred nogometnog kluba, dio Duge ulice, a u srijedu se cijela produkcija seli na novu lokaciju. BBC-jeva serija McMafia mogla bi tako biti odlična promocija za turizam u Hrvatskoj, pa tako i za Turopolje.

- Serija se snimala i u samoj kuriji Modić-Bedeković kroz tri dana, iako je u zahtjevu tražen veći vremenski period zbog potrebnih pripremnih radnji za filmski set. Sam zahtjev za korištenje prostora primilo je i odobrilo Povjerenstvo za upravljanje kruijom sastavljeno od predstavnika Grada Velike Gorice, vlasnika i Muzeja Turopolja i ovo je prvi ovakav zahtjev nakon obnove kurije. Inače imamo 5-6 zahtjeva godišnje za korištenje Starog grada Lukavec za razna snimanja, vjenčanja, poslovne evente i razne prigode, ali vjerujemo da će biti sve veća potražnja za ovakva događanja i korištenje naših objekta kulturne baštine-rekla nam je Vesna  Župetić iz gradskog odjela za kulturu.

Serija se snima prema istoimenom besteleru Guardianovog novinara Mishe Glennyja, a bavi se međunarodnim organiziranim kriminalom. Smješnih, bizarnih i strašnih scena neće nedostajati, radnja serije počinje kada profesionalni preprodavači na crnom tržištu, povezani s kolumbijskim narkokartelima, sinu bivšeg ruskog mafijaškog bossa ukradu novi automobil.

Scene iste serije snimale su se ovog mjeseca u Zagrebu, na Mirogoju, kod Kamenitih vrata, a potom su usljedila snimanja u Donjoj Lomnici.
Scenarij piše Hossein Amini, režira ju James Watkins, a glavni glumac je James Norton, poznat po serijama “Dolina sreće”, “Grantchester” te “Rat i mir”.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved