Varaždin
Lijepo za vidit
22.12.2016. 13:47:16h
Zrakoplovi NATO saveza na varaždinskom aeromitingu 2017.
Prema najavama organizatora iz Aerokluba Varaždin, međunarodni aeromiting, koji će biti organiziran 22. i 23. srpnja 2017. godine na varaždinskom aerodromu, obilovat će atraktivnim letačkim programima u kojem će sudjelovati i zrakoplovi zemalja članica NATO saveza.
Nick Goodrum / flickr.com

Varaždinski aeromiting ponovno će biti iznimna međunarodna zrakoplovna priredba, jedinstvena u našoj zemlji, ali i jedna od najvećih u ovom dijelu Europe. Iako je do mitinga u srpnju ostalo još šest mjeseci, već sada možemo reći kako će uz atraktivne nastupe akrobatske grupe Krila Oluje, varaždinska publika imati priliku ponovo vidjeti letačke asove svjetske reputacije, a zahvaljujući suradnji i podršci Ministarstva obrane Republike Hrvatske te Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane publika će na našem mitingu moći vidjeti i nadzvučne borbene zrakoplove zemalja - članica NATO saveza. Posebno želim istaknuti iznimnu suradnju s Ministarstvom obrane, koje je prepoznalo našu uzornu organizaciju ove međunarodne zrakoplovne priredbe te će nam i slijedeće godine pružiti punu organizacijsku i logističku podršku, što su nam prilikom nedavnog susreta u Ministarstvu obrane potvrdili pomoćnik ministra obrane general Zdravko Jakop i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Miroslav Kovač. Croatian International Airshow Varaždin 2017. bit će tako nova prigoda za promociju zrakoplovstva i zrakoplovne kulture, ali i grada Varaždina i Varaždinske županije – naglasio je Robert Mišak, voditelj projekta CIAV 2017. i tajnik Aerokluba Varaždin.

Na varaždinskom nebu tako će u srpnju ponovo letjeti MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, nadzvučni borbeni zrakoplovi NATO saveza koji će doletjeti iz Mađarske te iz zrakoplovne baze u talijanskom Avianu, a zahvaljujući međunarodnoj suradnji Ministarstva obrane valja očekivati i dolete zrakoplova iz Češke, Slovačke i Austrije. Varaždinski aeromiting bit će prigoda i za predstavljanje izviđačko – borbenih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, koji su nedavno dopremljeni iz Sjedinjenih Američkih Država.

- Pokrovitelj CIAV-a 2017. je Grad Varaždin, a vjerujemo kako će visoka pokroviteljica ove međunarodne zrakoplovne priredbe ponovo biti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović – istaknuo je tajnik Aerokluba Varaždin te podsjetio kako Varaždin ima dugu i bogatu zrakoplovnu povijest koja dobiva novu dimenziju upravo zahvaljujući ovom atraktivnom međunarodnom mitingu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved