Sveti Ivan Zelina
Veselje...
18.1.2017. 7:00:06h
Program Vincekovog 2017. u Svetom Ivanu Zelini - Vrtače
Domaćin ovogodišnjeg obilježavanja Vincekova u Gradu Sv. Ivanu Zelini biti će Udruga vinara i vinogradara „Brina“, a prigodni običaji biti će obavljeni u vinogradu člana udruge.
objava za medije

Kako to nalažu stari vinogradarsko – vinarski  običaji,
22. siječnja 2017. godine obilježava se Vincekovo; početak nove vinogradarske godine.
Vinari će posjetiti svoje vinograde, zaliti koji trsek dobrom vinskom kapljicom, darivati ga domaćom kobasicom te odrezati prve rozgve sa reznika i ponijeti ih kući kako bi im, nakon dva-tri tjedna u peharčeku s vodom, pokazale kako je trsje prezimilo ovu zimu.
Domaćin ovogodišnjeg obilježavanja Vincekova u Gradu Sv. Ivanu Zelini biti će Udruga vinara i vinogradara „Brina“, a prigodni običaji  biti će obavljeni u vinogradu člana udruge.

Program Vincekovog 2017. u Svetom Ivanu Zelini - Vrtače

14,00 Sveta misa posvećena sv. Vinku, đakonu, s blagoslovom   vinograda, u kapeli Sv. Duha u Vrtačama

15,00 Rezidba i zalijevanje trsova prema starim narodnim običajima zelinskog kraja, a uz sudjelovanje Hrvatskog pjevačkog društva "Zelina"

16,00 Okrepa s kuhanim vinom i domaćim kobasicama, uz nastup „Brina banda“

Organizatori manifestacije:
Grad Sveti Ivan Zelina ,Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline i
Udruga vinara i vinogradara „Brina“

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved