Rabac
Rabac Open Air
11.4.2017. 13:03:43h
Festival Rabac Open Air donosi cjeloljetnu zabavu za sve generacije
Otvaranjem Valamar Girandella Resorta i Family Life Bellevue Resorta destinaciju Rabac repozicioniramo u vodeću odmorišnu destinaciju u Hrvatskoj.
objava za medije

Rabac će od 8. lipnja do 31. kolovoza postati ljetna destinacija vrhunske zabave uz prvi festival Rabac Open Air. Nakon uspješnoga Poreč Open Aira, najduljeg i najsadržajnijeg domaćeg festivala koji je prošle godine posjetilo više od 50 000 domaćih i inozemnih gostiju, vodeća turistička kompanija Valamar Riviera u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin–Rabac te tvrtkom MPG, organizatorom festivala, provjerenu zabavu dovodi na ulice i ugostiteljske objekte Rapca. Bogat program festivala Rabac Open Air počet će 8. lipnja svečanim otvaranjem dvaju luksuznih ljetovališta Valamar Rivijere - Valamar Girandella Resort 4*/5* i Family Life Bellevue Resort 4*. Najavili su to organizatori na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen program i mnogobrojni izvođači koji će turistima i građanima Labinštine pružiti jedinstven doživljaj koji se dugo pamti, a koji je potpuno besplatan za goste i lokalno stanovništvo.

„Otvaranjem Valamar Girandella Resorta i Family Life Bellevue Resorta destinaciju Rabac repozicioniramo u vodeću odmorišnu destinaciju u Hrvatskoj. U Valamaru osim vrhunske usluge nastojimo osigurati i kvalitetne sadržaje koji podižu vrijednost naših destinacija koje će gostima ostati u nezaboravnim sjećanjima. Festival otvaramo u sklopu otvaranja dvaju luksuznih ljetovališta, najvećega ovogodišnjeg turističkog projekta Valamara. Ukupna je vrijednost investicije u ljetovališta u Rapcu 562 milijuna kuna. Istodobno festivalom Rabac Open Air u destinaciju investiramo i atraktivnim sadržajem koji će obogatiti turističku ponudu, a potpuno je besplatan i namijenjen je svima, gostima i lokalnom stanovništvu“, istaknuo je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac Valamar Rivijere.

Viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada Labina, Loredana Ružić Modrušan povodom predstavljanja festivala Rabac Open Air istaknula je: „Rabac Open Air još je jedan vid stvaranja novih modela suradnje grada, turističke zajednice i tvrtke Valamar Riviera čime jačamo kvalitetu Labina i Rapca kao nedjeljive turističke destinacije. Intenziviranjem suradnje i umrežavanjem s festivalom Rabac Open Air, pozicioniranjem u europskom kulturno-turističkom kontekstu potičemo razvoj kulturnih industrija i suvremenog umjetničkog stvaralaštva stvarajući poželjnu destinaciju i razvoj kulturnog turizma čuvanjem našeg izvornog identiteta. Rabac Open Air Labinu donosi novu energiju. Uvjerena sam da će, uz Labin Art Republiku koja njeguje 15-godišnju tradiciju, festival Rabac Open Air biti jedan od najvažnijih glazbeno-scenskih događaja ovog ljeta u Labinu i Rapcu, ali i Istri. U zajedničkom dijalogu na taj se način stvaraju inventivni i zanimljivi kulturni sadržaji koji podižu vrijednost destinacije.“
Direktorica ureda Turističke zajednice grada Labina Radmila Paliska Kos naglasila je: „Rabac Open Air, uz kvalitetan sadržaj kojim obogaćuje turističku ponudu destinacije, značajno doprinosi i promociji destinacije. Rabac ovim festivalom postaje uzbudljivija destinacija ne samo gostima koji nam dolaze na ljetovanje, nego i ostalim turistima koji borave u Istri i domaćim posjetiteljima. Zahvalni smo Valamar Rivijeri na strateškom razvoju destinacije i jačanju njezine konkurentnosti, kao i organizatoru projekta MPG-u koji je kompleksan festivalski koncept izvrsno prilagodio Rapcu i iznimno se radujem uspješnoj suradnji.“

Program Rabac Open Aira podijeljen je u četiri programske cjeline, čiji će se šaroliki program održavati na brojnim lokacijama. Pod krovnim nazivom Special Events glazbeni program Rabac Open Aira u popularnom The Beat Beach Clubu 7. srpnja otvorit će besplatni koncert Nene Belana i Fiumensa, dok će 23. kolovoza festival zatvoriti Elemental, također besplatnim koncertom u novom Sundance Clubu na Girandelli.
Srijedama tijekom srpnja i kolovoza Rabac će preplaviti zvuci brojnih domaćih i inozemnih glazbenika koji će nastupati u sklopu glazbenoga programa Street Music. Melodije urbanog rocka i sanjivog jazza domaćih i inozemnih virtuoza odjekivat će na brojnim lokacijama – od omiljene šetnice Lungomare do popularnih ugostiteljskih objekata.
Program Street Performance na ulice Rapca utorkom donosi Circus in the city, kojim će brojni žongleri, gutači vatre, hodači na štulama i mnogi drugi zabavljati prolaznike i turiste na omiljenoj šetnici uz more. Nakon vesele šetnje izvođača i njihovih skečeva, na ljetnoj pozornici kod svjetionika ispod hotela Valamar Sanfior održat će se atraktivni Cabaret show. Za najmlađe je rezerviran interaktivni program Bal Princeza u kojemu će domaći i inozemni mališani nedjeljom moći upoznati princa i princezu, slikati se s omiljenim likovima iz crtanih filmova te sudjelovati u plesnoj radionici i maloj školi mačevanja.
Program Cinema and Theatre tijekom tri subote donosi iznimno popularnu scensko-edukativnu atrakciju Istra Inspirit, koja će duž šetnice Lungomare i uz svjetionik ispod hotela Valamar Sanfior ispričati uzbudljivu gusarsku priču i oduševiti atraktivnim tzv. fireshow performansom. Open Air Cinema svim ljubiteljima filma na bazenu Case Valamar Sanfior u kinu pod zvijezdama donosi besplatne filmske projekcije različitih žanrova. Na repertoaru su u pripremi brojni obiteljski, animirani, kriminalistički, avanturistički i ostali filmski hitovi, u kojima će se uživati uz kokice i razna osvježenja.
Osim koncerta otvorenja i koncerta zatvaranja festivala, program Special Events na festival donosi i Ljetni karneval (17. 6.), Labinsku Art Republiku (1. 7. do 31. 8.) i Noć uličnih zabavljača (16. 7.).
Program ovog središnjeg ljetnog događanja u Rapcu nadopunjavat će se u mjesecima koji slijede, a sve informacije i novosti mogu se pronaći web stranici festivala  www.rabacopenair.com i na službenoj Facebook stranici festivala https://www.facebook.com/rabacopenairfestival/?fref=ts

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved