Prvi u Hrvatskoj
8.8.2017. 7:34:45h
METRO službeno uručio MICHELINOVU zvjezdicu restoranu Monte
Uz Monte, dvanaest restorana iz Istarske županije - Meneghetti, Batelina, San Rocco, Konoba Morgan, Zigante, Marina, Damir & Ornella, Konoba Čok, Sv. Nikola, Wine Vault, Alla Beccaccia i Pergola - ušlo je u selekciju MICHELINOVOG gastro vodiča za 2017.
objava za medije

Roberto Mancuso, predsjednik uprave METRO-a, globalnog partnera MICHELINOVOG vodiča, u četvrtak 3. kolovoza uručio je MICHELINOVU zvjezdicu Danijelu Đekiću, vlasniku i chefu restorana Monte - prvog hrvatskog restorana koji je zaslužio jedno od najprestižnijih priznanja u svijetu kulinarstva. 

Uz Monte, dvanaest restorana iz Istarske županije - Meneghetti, Batelina, San Rocco, Konoba Morgan, Zigante, Marina, Damir & Ornella, Konoba Čok, Sv. Nikola, Wine Vault, Alla Beccaccia i Pergola - ušlo je u selekciju MICHELINOVOG gastro vodiča za 2017. godinu te im je u METRO u kolovozu uručio plakete, takozvane MICHELINOVE tanjure.
"Snagu i potencijal istarske gastronomije METRO je prepoznao 2014. godine kada smo otvorili prvi veleprodajni centar u Istri prilagođen hotelima, restoranima i ugostiteljima. Suradnju s MICHELINOVIM vodičem METRO je ostvario i u Hrvatskoj kako bismo hrvatskim restoranima i ugostiteljima pomogli da zauzmu svoje mjesto na gastronomskoj karti svijeta", izjavio je Roberto Mancuso, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.
Više od trećine kupaca METRO-a u Hrvatskoj dolazi iz HoReCa sektora, među kojima su i 32 restorana s MICHELINOVOM preporukom. Upravo zato iskustva i znanja stečena u suradnji s MICHELINOVIM vodičem i kulinarskim natjecanjem Bocuse d'Or METRO koristi kako bi globalnim partnerstvima doprinio prepoznatljivosti hrvatske turističke i ugostiteljske ponude. 
S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, MICHELINOV vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, MICHELINOVI inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, MICHELINOV vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a plaketa MICHELINOVOG vodiča službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu.

O MICHELINOVOM vodiču:
MICHELINOV vodič predstavlja odabir najboljih restorana i hotela u 28 država koje obuhvaća. U svom prikazu birane gastronomske ponude diljem svijeta naglašava kulinarski dinamizam svake pojedine države, kao i nove trendove te perspektivne mlade chefove. Kroz posebna priznanja koja im dodjeljuje svake godine, MICHELINOV vodič stvara dodatnu vrijednost za restorane te time pridonosi prestižu lokalne gastronomije, pritom čineći gradove i države atraktivnijima za turiste. Uz pomoć rigorozne metode selekcije i znanja o ugostiteljskoj industriji prikupljenog tijekom niza godina, MICHELINOV vodič klijentima pruža jedinstvenu stručnost koja mu omogućuje da im ponudi istinski kvalitetne usluge.
 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved