Hvar
16.7.2013. 23:16:31h
Grad Hvar turistima dijeli brošure sa pravilima ponašanja u gradu
U ovom se letku, koje pridošlim turistima dijele gradski redari, pojašnjavaju pravila ponašanja za vrijeme njihovog boravka u gradu Hvaru.
Sobrecroacia.com / flickr.com

"DOBRODOŠLI u Hvar. Želimo vam ugodan boravak u našem gradu". Tako započinje tekst brošure koju gradski redari dijele turistima na ulicama Hvara.

U ovom se letku, koje pridošlim turistima dijele gradski redari, pojašnjavaju pravila ponašanja za vrijeme njihovog boravka.

Pravilnik nalaže kako bi se ovih pravila valjalo pridržavati na obostrano zadovoljstvo.

Od turista se očekuje da, između ostalog, "poštuju pravilo o prikladnom odijevanju prilikom kretanja kroz centar grada (zabranjeno je hodati gradom u odjeći za kupanje) jer centar grada je u isto vrijeme i muzej i živopisna pozornica".

Nadalje, čistoća grada i mora se ne smije ugrožavati, kao ni tuđe "pravo na odmor" koje bi moglo biti biti narušeno "glasnim izvođenjem/reproduciranjem pjesama u neprimjerene sate".

Na kraju, alkoholna pića ne smiju se konzumirati na javnim mjestima jer za to u Hvaru postoje "ugostiteljski objekti sa kvalitetnom i raznolikom ponudom".

Ukratko, ništa od zabave za mlađe turiste, a valja spomenuti i općenito upozorenje na kraju brošure koje je posebno naglašeno: "Poštujte kulturu, običaje i tradiciju grada Hvara - tim ćete pridonijeti lokalnim naporima za očuvanjem bogate povijesne baštine! Budite slobodni ponašati se onako kako biste željeli da se drugi ponašaju u vašoj kući i vašem gradu. Hvala vam što ste odabrali naš grad za odmor!"

Izvorni text

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved