Križišće
Psi
23.12.2013. 11:40:37h
U psećem hotelu u Križišću za Božić muffini i pseći filmovi
Bračni par Ruby i Igor Montanari Knez u proljeće 2012. otvorili su hotel za pse, kojim je dosad prošlo 150 ljubimaca. Za blagdane će imati na "pansionu" njih 12, koji će boraviti u prigodno okićenom prostoru
jeff_ro / flickr.com

Ne pripremaju se za Božić i doček Nove godine samo restorani i hoteli namijenjeni ljudima, nego je isto ozračje zahvatilo i objekte za smještaj kućnih ljubimaca. U to smo se uvjerili u hotelu za pse Monty's u Križišću iznad Kraljevice, čiji su vlasnici Ruby i Igor Montanari Knez svoj objekt prigodno uredili i već spremno dočekali prve goste.

- Iako je riječ o psima, naša je želja je da dok su naši gosti ne budu zakinuti za ono što inače u ovo doba godine imaju u svojim domovima, rekli su nam supružnici Montanari Knez.
Stoga su svoj hotel okitili i iznutra i izvana, poput svog doma, kuglicama, lampicama, svjetlećim vrpcama ... a na ekranima televizora "vrte" se filmovi s psima u glavnoj ulozi. Za Božić spremno je i odgovarajuće jelo - božićni muffini.

- I za Božić i za Novu godinu smo puni. To znači da ćemo imati 12 pasa, mahom naših stalnih gostiju, ali i neke nove. Primjerice, već su nam stigli bull mastif iz Opatije, bokser iz Rijeke, njemački ovčar iz Gorskog kotara, jack russell terijer iz Trsta i bokser iz Rijeke, doznali smo od Ruby i Igora Montanari Knez.

Taj mladi bračni par hotel za pse otvorio je u proljeće 2012. godine i do sada je njime prošlo više od 150 pasa. Gosti hotela najčešće su iz Rijeke, s otoka Raba, Cresa i Krka, te iz Istre i Zadra, dok oni s putovnicom dolaze iz Italije, Njemačke i Španjolske. Smještaj je u zidanom objektu, s klima uređajem i televizorom, a u šetnju psi se izvode tri puta dnevno.

Cijena je poput one u hostelu za mlade, 79 kuna dnevno uz svoju hranu i 99 kuna dnevno s uključenom hotelskom hranom u zajedničkom prostoru, te 119 kuna dnevno s hotelskom hranom u odvojenom prostoru. R. Montanari Knez pored brige o tuđim psima vodi računa i o svojoj 15,5 godina staroj pekinezerici Vienni.

Ona je i glavni "krivac" što su se Ruby i njezin suprug Igor prije dvije godine odlučili otvoriti hotel. Naime, ona, pjevačica skupine Denis & Denis, on igrač rukometnog kluba Crikvenica, zbog čestih su putovanja bili na muci kuda s psom. Deset godina Ruby je maštala i priželjkivala objekt kakav je konačno na majčinoj starini u Križišću i otvorila.
- Puno je posla i velika je odgovornost, ali ni jednog trenutka se nismo pokajali, rekli su nam R. i I. Montanari Knez.

Piše: Anton Ficko/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved