Ljepote Hrvatske
4.4.2014. 9:36:52h
Ovo je 20 najljepših mjesta u Hrvatskoj
Nakon što su se mnogi mediji raspisali o ljepotama naše zemlje, to je i učinio CNN koji je objavio svoju listu najljepših mjesta.
Roberta F. / wikipedia.org

Svjetski su se mediji u mnogo navrata raspisali o prirodnim ljepotama ljepe naše o kulturi, gastonomiji, turizmu ali i Hrvatima.  Glumci jedne od najpopularnije serije 'Game Of Thrones' čiji se veliki dio scena snimao upravo u Hrvatskoj impresionirani su ljepotama naše zemlje, a ponukan sa svime time CNN je objavio svojih 20 najljepših mjesta.
Objavljenim fotografijama nisu dodjelili redne brojeve, vjerojatno zbog toga što bi se sva ova navedena mjesta mogla smjestiti na prvo mjesto.
Tako se na toj listi našao krajobraz NP-a Sjeverni Velebit, najmlađeg od osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj.
Svjetionik koji je našao na listi najljepših mjesta je onaj na sjeverozapadnom rtu Dugog otoka, u blizini mjesta Veli Rat. Izgrađen je 1849. godine, visok je 42 metra, time je i najviši svjetionik na Jadranu.

Svjetionik na Dugom Otoku
Jedan od rijetkih objekata u Hrvatskoj sa sačuvanom vlastitom građom, Dvorac Trakošćan kao kulturno dobro, zaštićena je povijesna cjelina koja se sastoji od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom.

Dvorac Trakošćan
Na popisu su se našli i Erdutsko vinogorje, vjerojatno najpoznatiji i najatraktivniji istarski srednjovjekovni gradić Motovun-Montona, smješten iznad doline rijeke Mirne i NP Plitvička jezera, sa svojim predivnim jezerima i slapovima.
Na listi najljepših mjesta u Hrvatskoj svoje je mjesto pronašao poznati zadarski zalazak sunca, jedan od najljepših na svijetu. Taj 'pozdrav suncu' još je jedno mjesto koje
CNN spominje u svojoj listi.

Pozdrav suncu, Zadar
Pulska Arena također se nalazi na toj listi, a uz nji i poznata plaža na Braču, plaža Zlatni rat, ali i grad Dubrovnik, koji ne izostaje sa niti jedne liste, kao ni predivan grad na tapadnom djelu Istre, grad Rovinj.

Rovinj
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu jedno je od mjesta koje preporuča ova lista.

HNK Zagreb
Kraj sela Feštini nedaleko Žminja u srcu Istre, svojim se prirodnim ljepotama ističe špilja Feštinsko kraljevstvo u kojem možete čuti zvuk kapljica koje godinama grade unutrašnje reljefe ove špilje, na listi se i našlo Kutjevačko vinogorje sa svojim bogatim vinskim podrumima, grad Trogir i Stari grad Dubovac, kod Karlovca sa svojom malenom tvrđavicom.

Stari grad Dubovac
Katedrala Svetog Duje u Splitu i Park prirode Kopački rit također su se našli na ovoj listi ljepota, kao i Crkva svetog Petra i Pavla u Osijeku te katedrala svetog Jakova u Šibeniku.

Piše: M.G.
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved