Dubrovnik
Sajam
11.4.2014. 6:30:25h
Prvi međunarodni kongres Towards Green Growth: Poduzetništvo i inovacije u turizmu
Za sve one koji se bave turizmom Dubrovnik će biti nezaobilazno mjesto od 27. do 30. travnja, kada će se u Hrvatskoj održati Prvi međunarodni kongres 'Towards Green Growth: Entrepreneurship and Innovation in Tourism' ili 'Prema "zelenom" razvoju: Poduzetništvo i inovacije u turizmu'.
Grant Bishop / flickr.com

Okosnica Kongresa je 1. Sastanak OECD - investment Compact SEE Radne skupine eksperata za turizam iz sedam zemalja Jugoistočne Europe predvođen dr. Alanom Paićem. Sudionici radnog sastanaka su vladini dužnosnici (predstavnici ministarstava) te predstavnici poslovne zajednice. 

Glavni partneri kongresa su Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD)  Investment Compact SEE iz Pariza  u suradnji sa Hrvatskom unijom malih poduzetnika (HUMP-CROSBU) i lokalnim partnerom DURA te Europsko gospodarsko i socijalno vijeće (EESC).  Visoki pokrovitelj je Predsjednik Republike Hrvatske. Glavni podupiratelji su Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma, Grad Dubrovnik i HAMAG te Europska komisija.

Glavni cilj Kongresa je prenošenje dobre prakse poticanja razvoja poduzetništva te kreiranje novih tvrtki i radnih mjesta u turizmu.  Kongres je u skladu sa strategijom EU 2020 u tri od sedam inicijativa za  napredak: "Europa štedljivih izvora", "Industrijska politika za doba globalizacije" te "Agenda za nove vještine i radna mjesta".

Tema Kongresa obuhvaća niz pitanja od ključnog značenja za gospodarstvo i razvoj poduzetništva u turizmu, jednom od glavnih pokretača gospodarskog rasta i stvaranja radnih mjesta. Kada OECD, čija je primarna uloga poticanje lokalnog razvoja, u svojim strategijama navodi 'Zeleni razvoj', radi se o jednom od najvažnijih pokretača strukturalnih promjena u gospodarstvu, odnosno o poticanju gospodarskog rasta i razvoja koji osigurava očuvanje prirodnih resursa i zaštitu okoliša. Stoga je potrebno poticati ulaganja i inovacije koje će jamčiti održivi razvoj.

U okviru kongresa OECD će također predstaviti Međunarodni centar za poduzetnike u turizmu (ICST), u suradnji sa HUMP i DURA. Centar će kreirati i jačati svijest o poduzetnicima kao herojima; raditi na stvaranju i širenju povoljnog poslovnog okruženja; promovirati i organizirati edukaciju poduzetnika; promicati Triple Helix model te provoditi niz drugih potrebnih aktivnosti.

Kongres je prilika da čujete stručnjake - praktičare iz 16 zemalja koji će vam prezentirati najsuvremenije programe, politike i istraživanja s ciljem unaprjeđenja poduzetništva u turizmu te gospodarstva u cjelini. Posebice ističemo sudjelovanje prof. Jorma Routti, Izvršni predsjednik CIM – Menadžment za kreativne industrije iz Finske; g. Georgios Drakopoulos, Glavni  tajnik Svjetske organizacije za turizam pri UN-u i savjetnik u Europskom gospodarskom i socijalnom vijeću; dr. Charles Wessner, direktor Nacionalne akademije za tehnologiju, inovacije i poduzetništvo  SAD-a, predstavnike financijskog sektora.

Vaša županija, grad, turistička zajednica ili tvrtka imat će priliku doznati iz prve ruke u kojem smjeru idu razvoj poduzetništva i inovacija u turizmu.

INFO: hump@hump-crosbu.hr

Uvjeti sudjelovanja i registracije na: info@dubrovnikluxuryservice.com, a rok za prijavu je 15.4.2014.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved