Biograd na moru
Sajam
13.4.2014. 8:22:59h
Agro Arca od 9. do 11. svibnja: zemlja partner Iran
Sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca ove se godine održava od 9. do 11. svibnja u Biogradu na Moru.
zergu / flickr.com

Sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca ove se godine održava od 9. do 11. svibnja u Biogradu na Moru. Za inovacije, nove ideje, proizvode te tehnologije iz poljoprivrede i prehrambene industrije, ove je godine u Biogradu na Moru na raspolaganju čak 4500 četvornih metara otvorenog i zatvorenog prostora. Novost sajma je povećanje izložbenog prostora za inovacije i proizvode iz poljomehanizacije.

Prodajni karakter
– Drago nam je da već ovu drugu godinu održavanja u našem gradu Agro Arca raste. To je vrijedan projekt usmjeren razvoju i promociji proizvođača iz područja poljoprivrede i proizvodnje hrane, koja pridonosi stabilnosti poljoprivrednog dohotka i očuvanju seoskih područja i ruralnih vrijednosti. Zato mi je zadovoljstvo i ove godine u našem gradu ugostiti vrijedne poljoprivrednike i proizvođače hrane iz svih krajeva domovine i inozemstva – rekao je biogradski gradonačelnik Ivan Knez.

Osim izložbenog dijela sajma koji je prodajnog karaktera, i ove godine za posjetitelje su predviđeni bogati zabavni i gastronomski sadržaji te stručna predavanja. Prijave za nastup na 7. Agro Arci još traju, a svi zainteresirani prijaviti se mogu do 29. travnja ove godine. Suorganizator ovogodišnje Agro Arce je Zadarska županija.

Uspostava suradnje
– Konkurentna poljoprivreda i ribarstvo jedan je od strateških ciljeva naše županije. Smatramo iznimno važnim što se jedan ovakav specijalizirani sajam održava kod nas budući da manifestacija, osim same prezentacije inovacija u sektoru poljoprivrede, potiče poduzetnike na razvoj novih i inovativnih rješenja, međusobno povezivanje i otvaranje mogućnosti za plasman proizvoda na novim tržištima, a međunarodni sajam ove vrste svakako je i promidžba naše županije, kao i Republike Hrvatske – objasnio je uključenje u organizaciju Agro Arce župan Stipe Zrilić.

Kao partneri, sajmu su se pridružili i Karlovačka županija, Grad Slatina te Islamska Republika Iran.

– Osobito smo ponosni što je ovogodišnja zemlja partner Islamska Republika Iran s kojom smo uspostavili izvrsnu suradnju. Sigurni smo da uz pomoć iranskih kolega može doći do uspostave uspješne poslovne suradnje domaćih i iranskih poslovnih subjekata – rekao je Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske.

Biogradski stol
Biograd organizira i deveti po redu Festival izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora pod nazivom Biogradski stol 2014. godine. Festival se održava na Obali kralja Petra Krešimira IV. (Riva) 6., 7. i 8. lipnja 2014. (petak, subota i nedjelja). Svečano otvorenje Festivala, ujedno i turističke sezone, je u petak 6. lipnja, u 20 sati. Očekuje se više od 25.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva, a stol će biti dug oko 1200 metara i za njim će nastupiti više od 400 izlagača iz svih županija, koji će predstaviti izvorne vrijednosti te na taj način povezati zelenu i plavu Hrvatsku. I ove će godine sudjelovati svi ugostitelji i obrtnici ugostiteljskog sektora grada Biograda, uz nastup brojnih kulturno-umjetničkih, folklornih i etnoskupina.

Piše: Mišel Kalajžić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved