Osijek
Lovci i ribiči
14.4.2014. 12:08:31h
Rekordna posjećenost Salorija
Uspješan je bio i 11. Salori - sajam lova, ribolova i turizma, koji je u tri sajamska dana, zahvaljujući bogatom programu privukao stotinjak izlagača, stotine natjecatelja, kao i tisuće posjetitelja. Opći je to dojam svih sudionika ovoga sajma koji okuplja ljubitelje prirode, lovce, ribiče, trgovce i proizvođače lovačkog i ribolovnog pribora, obiteljska gospodarstva...
Zdenko Pušić / glas-slavonije.hr

Uspješan je bio i 11. Salori - sajam lova, ribolova i turizma, koji je u tri sajamska dana, zahvaljujući bogatom programu privukao stotinjak izlagača, stotine natjecatelja, kao i tisuće posjetitelja.
Opći je to dojam svih sudionika ovoga sajma koji okuplja ljubitelje prirode, lovce, ribiče, trgovce i proizvođače lovačkog i ribolovnog pribora, obiteljska gospodarstva...
- Kao organizatori Salorija mogu reći da smo izuzetno zadovoljni sajmom. U prvom redu posjet je bio izuzetno velik u sva tri dana trajanja sajma, a to je najvažniji pokazatelj njegove uspješnosti. S obzirom na posjet, vjerujem da i izlagači imaju razloga za zadovoljstvo - kazala nam je Darija Vuković, direktorica Osječkog sajma.
Sajamskim prostorom na Pampasu jučer se širio miris fiš-paprikaša koji su pripremali natjecatelji 1. Državnog prvenstva sportskih ribolovaca u pripremi tog poznatog gastronomskog specijaliteta, što je novost ovogodišnjeg Salorija. Na Staroj Dravi u Bilju jučer je održan poznati Salori kup u sportskom ribolovu, dok je u petak također Salori kup u lovnom streljaštvu privukao velik broj lovaca.
Uz ova natjecanja vrijedi istaknuti i 18. smotru hrvatskih i međunarodnih rogista i lovačkih zborova koja je održana u subotu. U petak su podijeljene nagrade najuspješnijim ribičima uz proglašenje Najulova Slavonije i Baranje. Salori je bio mjesto sastanka čelnika Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza s Ribolovnim savezom Slovenije, bio je poprište natjecanja u kuhanju lovačkog čobanca. Tijekom tri dana održana su različita predavanja namijenjena mladim lovcima, održani su dani lovstva više lovnih ureda Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije...
Salori je definitivno izrastao u jednu od najvažnijih specijaliziranih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj. Uz organizatora - tvrtku Osječki sajam tomu su pridonijeli i Hrvatski lovački savez, Lovački savez Osječko-baranjske županije, Hrvatski športsko-ribolovni savez i HŠRS Osječko-baranjske županije te Zajednica športskih ribolovnih društava Osijek, TZ Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, Streljački savez OBŽ-a i GSD Osijek 1784, kao i sponzori - tvrtke Osječka pivovara, Parangal i Šafram.

Piše: I.Mikulić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved