Grabovac
Muka Isusova
16.4.2014. 5:51:19h
Grabovčani uprizorili Isusovu muku
Kako bi duhovni život u Grabovcu podigli na višu razinu, tamošnje su udruge, uz koordinaciju Mjesnog odbora na čelu sa Željkom Huzanićem, odlučile uprizoriti Isusovu muku.
Ivica Getto / glas-slavonije.hr

Kako bi duhovni život u Grabovcu podigli na višu razinu, tamošnje su udruge, uz koordinaciju Mjesnog odbora na čelu sa Željkom Huzanićem, odlučile uprizoriti Isusovu muku.
- Vratili su se dva tisućljeća unatrag, odjenuli prikladne odore te poprilično uspješno odglumili cijeli prizor. Isus, kojega je odglumio vlč. Danijel Tigandžin, osuđen je i razapet, te odnesen u špilju izgrađenu od borovih granja. Ovo je, tvrdi Huzanić, jedino slično uprizorenje Isusovih muka u Baranji.
- Moram priznati da je ideja djelomično moja, a na nju sam došao gledajući TV i slično uprizorenje koje je organizirao KUD Ilača - priča Huzanić, naglašavajući kako je od ideje do realizacije prošlo skoro godinu dana. Drago mu je što su inicijativu prihvatili članovi koordinacije svih grabovačkih udruga, pa je uprizorenje organizirano drugi put, postavši na taj način tradicionalno uoči uskrsnih blagdana.
- Naš križni put počinje ispred mjesne kapelice, dug je nešto više od kilometra, a završava na platou kod mjesne crkve svetog Martina - objašnjava Huzanić, napominjući kako se nada da će iduće godine ovaj događaj posjetiti još više ljudi, premda je i ovogodišnjim odzivom zadovoljan.
Osim križnog puta i uprizorenja Isusovih muka, u Grabovcu su organizirani sajam te povijesni prikaz stradalih crkvi u Baranji. Sve se odvijalo u sklopu višednevne manifestacije Uskrs u Baranji, čiji je koordinator TZ Baranje.

Piše: I.Getto

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved