Hotel na vodi
14.8.2014. 12:47:22h
Na plovećem hotelu 7 dana 60.000 eura, a sezona traje samo tri mjeseca
Šteta je što nam sezona traje tri i pol mjeseca jer je potencijal znatno veći, no ne bez sadržaja u destinacijama, kaže Ante Ercegović.
Chris Robertshaw / flickr.com

S gotovo milijun kuna Ministarstvo turizma poduprlo je investitore koji razvijaju koncept plovećih hotela na Jadranu. U zadnjem krugu natječaja u sklopu programa podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva novac je otišao za ukupno 15 plovećih hotela u Dalmaciji i jednim u Dubrovniku, usidrenih najvećim dijelom u mjestu Jesenice na omiškoj rivijeri, kolijevci brodogradnje u Dalmaciji s dugom tradicijom gradnje drvenih brodova.

Riječ je uglavnom o potpori namijenjenoj poboljšanju kvalitete već razvijenog biznisa, doznajemo od investitora koji već generacijama svojim brodovima voze turiste po Jadranu. Nov je samo izraz “ploveći hotel”, ali i ponešto izmijenjen koncept koji sve više ide prema gostima najdubljeg džepa. Zbog toga je Ministarstvo i odlučilo poduprijeti razvoj plovećih hotela, kojih je na Jadranu dvjestotinjak, dok Strategija turizma do 2020. predviđa izgradnju 100 manjih brodova namijenjenih cruisingu unutar hrvatskih teritorijalnih voda. U Strategiji se navodi da je riječ o potencijalno jednom od najatraktivnijih hrvatskih turističkih brendova, no brodari tvrde da od toga neće biti mnogo rezultata ako se ne unaprijedi ostala turistička ponuda i ne produlji sezona.

Piše: Marija Crnjak
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved