Opatija
Ulaganja
5.2.2014. 6:06:36h
Spremni uložiti 500 milijuna kuna u razvoj LRH
Samo suradnjom svih bitnih subjekata u kreiranju realnih planova razvoja i realizacijom istih može se izgraditi najbolja turistička destinacija na Jadranu, smatra predsjednik Uprave Igor Šehanović
zhaffsky / flickr.com

OPATIJA LRH je Gradu Opatiji i ostalim općinama Opatijske rivijere te većim hotelskim subjektima predložio izradu strateškog razvojnog plana destinacije i stvaranje destinacijske kompanije za provedbu master plana te razvoj destinacije. Isto tako, nadamo se da će svi subjekti prepoznati važnost sustavnog razvoja destinacije te se aktivno uključiti u isti.

Zapošljavanje novih radnika
Na konferenciji je istaknuto kako LRH ulaže i u edukaciju, školovanje, tečajeve i ostale oblike usavršavanja zaposlenika. Tijekom 2011. godine u toj je kući zaposleno 20-tak novih radnika, a u periodu od 2011. do 2016. godine predviđa se da će LRH zaposliti još 150 novih radnika. U tom cilju LRH je potpisao ugovor o suradnji s Ekonomskim fakultetom iz Rijeke, a bivšem Hotelijerskom fakultetu iz Opatije ponuđena je dugoročna suradnja i tri objekta u Lovranu za stvaranje kampusa koji bi služio za provođenje praktičnog dijela nastave. LRH je među ostalim ponudio Hotelijerskom fakultetu i svoje najbolje direktore i šefove kao demonstratore u praktičnoj nastavi.

LRH kao najveći hotelski subjekt na Kvarneru u potpunosti je spreman dati puni doprinos razvoju Kvarnera i Opatijske rivijere, a samo suradnjom svih bitnih subjekata u kreiranju realnih planova razvoja i izvršenjem istih možemo zajedno izgraditi najbolju turističku destinaciju na Jadranu – izlaganje je Igora Šehanovića , novog predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela na jučerašnjoj presici u hotelu Ambasador na koju su se odazvali brojni novinari.   

Sve glave »na kup«
Cilj konferencije za novinare prije svega je bilo predstavljanje nove Uprave najveće opatijske hotelske kuće a u kojoj od pred tjedan dana sjede i Giorgio Cadum (član Uprave zadužen za sektor prodaje i marketinga), Daria Skansi (članica Uprave zadužena za razvoj ljudskih potencijala i pravne poslove), Dino Hrelja (član Uprave zadužen za hotelske operacije) i Robert Ferlan (član Uprave zadužen za financije, računovodstvo, razvoj i nabavu).

Šehanović je govorio i o budućim ulaganjima u tvrtku (dva scenarija – jedan prema kome bi se kroz investicije uložilo u idućih pet godina oko 500 milijuna kuna, a drugi prema kojem bi se kroz investicije uložila i duplo veća suma) a o kojima će uveliko ovisiti suradnja s bitnim subjektima, posebice jedinicama lokalne samouprave. Smatra kako treba sustavno raditi na razvoju destinacije s JLS, kako je neophodno osnivanje menadžement kompanije destinacije kao i okupljanje svih oko ideja strateškog provedbenog plana.   

Povećali dobit
– Master plan u sebi sadrži elemente koji do kraja moraju uključivati lokalnu zajednicu – istaknuo je Šehanović, a na upit kakva je suradnja s okruženjem u destinaciji i jedinicama lokalne samouprave dodao:– Okruženje je dosta inertno na naše upite, ali naš investicijski program i financijska snaga neće ostaviti puno izbora. Ili ćemo razvijati destinaciju ili nećemo, rekao je Šehanović.

Na presici su iznijeti i podaci kako je u prvih sedam mjeseci 2011. LRH povećao efikasnost poslovanja mjerenu kategorijom neto dobiti i amortizacijom, u odnosu na isti period u 2010. za sto posto. Naglasili su i da je turistička sezona prošla dobro, i kako je prema anketama potvrđeno da su gosti zadovoljni, a Robert Ferlan je napomenuo kako će se opatijski daljnji strateški razvoj temeljiti na iskonskim načelima, odnosno Opatija kao top SPA, wellness i relax destinacija.

Piše: Marina Kirigin 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved