Razvoj
9.5.2014. 8:26:55h
Objavljen javni poziv za razvoj javne turističke infrastrukture
Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta
Alistair Young / flickr.com

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora pod nazivom "Fond za razvoj turizma u 2014. godini". Poziv je otvoren do 31. listopada, a objavljen je s ciljem jačanja konkurentnosti turizma kroz razvoj javne turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove - turističkih atrakcija, i to temeljem odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, priopćeno je danas iz Ministarstva financija.

Sredstva iz Fonda namijenjena su javnom sektoru, i to za izradu projektne dokumentacije, pripremu ostale natječajne dokumentacije koja je neophodna za kandidiranje projekata za Strukturne fondove EU te za investicije.

"Ulaganjem u projekte javne turističke infrastrukture, poput plaža, muzeja ili tematskih parkova ojačat će se atraktivnost pojedine destinacije, a samim time i konkurentnost cjelokupnog turizma. Sredstva iz programa dodjeljivat ćemo kontinuirano tijekom čitave godine, a sve kako bi uplaćeni novac od koncesija bio konstantno usmjeren na jačanje kvalitete proizvoda i ponude domaćeg turizma", naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta. Minimalni iznos odobrenih sredstava je 100 tisuća kuna, a maksimalni iznos po pojedinom korisniku, odnosno projektu je 2 milijuna kuna, osim za trgovačka društva. Ukupna vrijednost projekta koji se kandidira za korištenje sredstava iz fondova EU, ne smije biti manja od 7,5 milijuna kuna.

Piše: Bojan Arežina

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved