30.8.2013. 12:53:15h
Dalmacija je idealno mjesto za sve popularniji aktivni odmor
Sunce i more ne mora biti rezervirano za uživanje i izležavanje na plaži. Aktivni odmor sve je češći odabir turista koji se žele maknuti od buke plaža punih kupača, a Dalmacija i dalmatinsko zaleđe nude im pregršt mogućnosti da istraže ono što je na prvi pogled skriveno.
photogirl7.1 / flickr.com

Sunce i more ne mora biti rezervirano za uživanje i izležavanje na plaži. Aktivni odmor sve je češći odabir turista koji se žele maknuti od buke plaža punih kupača, a Dalmacija i dalmatinsko zaleđe nude im pregršt mogućnosti da istraže ono što je na prvi pogled skriveno.
Rijetke su regije koje se mogu podičiti tolikim prirodnim raznolikostima kao što je Splitsko-dalmatinska županija. Lanac planina, koji uključuje Biokovo, među najljepšima je na svijetu, a dah zaustavljaju morski plićaci i otvorena pučina, divlji brzaci i mirna korita rijeka, najljepši otoci Mediterana i sure hridi s endemskim vrstama usred pučine te duboka jezera i još neistraženo bogatstvo podzemnih spilja. Sve to daje nebrojene mogućnosti za istraživanje i aktivni odmor. Posljednjih petnaestak godina najpopularniji oblik aktivnog odmora u Dalmaciji svakako je rafting i kanjoning koji se organiziraju na području rijeke Cetine, od Trilja do Omiša.
Netaknuta priroda
Rafting na rijeci Cetini posebna je atrakcija za sve avanturiste. Tisućama godina rijeka je oblikovala kanjon stvarajući čudesne oblike u kamenu svog korita. A kristalno čista rijeka, ugodna za kupanje i danas pruža istinski doživljaj netaknute prirode. Litice visoke i do 180 metara, slapovi, jezera i podzemni tuneli samo su djelić ugođaja koji ovaj kraj pruža. Za spustiti se niz zapjenjenu rijeku nije potrebno biti profesionalac, potrebna je tek dobra volja i vještina. Uz stručno vodstvuo skipera koji govori na koji način treba veslati, ovakva pustolovina dugo se pamti. Oni koji ipak ne vole previše napetosti i adrenalina kojeg pružaju cetinski brzaci, mogu se odlučiti za nešto mirnije dijelove Cetine. Lagano veslanje u kajaku za dvije osobe, ili u kanuima za više ljudi, idealno je za diviti se slikovitim poljima kojima vijuga rijeka.

Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved