Split
Formula za zaradu
19.8.2014. 11:16:32h
5 razloga zašto je Split postao IN
Uspon je počeo prije nekoliko sezona, a prethodio je niz godina sustavne promocije i obogaćivanja sadržaja
Connie Ma / flickr.com

Split se nije slučajno vinuo na hrvatsko turističko nebo kao jedna od najsjajnijih zvijezda ovogodišnje sezone. Uspon je počeo prije nekoliko sezona, a prethodio je niz godina sustavne promocije i obogaćivanja sadržaja. Pred Splitom je, dakako, i dalje puno turističkih zadataka, ali još prije dva tjedna, u srpnju koji je sjever obale, recimo, bacio u velike minuse, Split je knjižio čak 20 posto bolji turistički promet nego u istom mjesecu lani.

Odlične su najave i za nastavak sezone, ali i za posezonu. Štoviše, Split se uključio i u PPS projekt Ministarstva turizma, koje kreće u intenzivnu kampanju produljenja sezone. Resorno će ministarstvo, naime, snažno poduprijeti i promidžbeno i marketinški svaku destinaciju koja ima takvu ambiciju već za ovogodišnju posezonu, a mjesta, gradovi i cijela područja koja se uključe moraju animirati poslovne subjekte u turizmu da ostanu aktivni i kad počnu padati prve posezonske kiše. Tako Turistička zajednica Splita, u suradnji s kolegama iz Omiša i sa Šolte, koji su se također uključili u PPS projekt, trenutačno intenzivno radi na tome pa poziva ugostitelje, agencije, hotele i privatne iznajmljivače da se uključe. Rezultati sigurno neće izostati.

Turističko bogatstvo Splita, uz ponudu znamenitosti i klasičnih sadržaja kakve ima svaki razvijeni grad, čine i plaže. I to ne bilo kakve nego uređene i opremljene prema svim standardima koje zahtijeva Plava zastava, pa se ona vijori i na Bačvicama, na plaži Sveti Duje na Žnjanu, u kampu u Stobreču... Ne čudi, stoga, da mnogi turisti Split biraju ne samo za kratki odmor od dva-tri dana nego za cijeli ili veći dio svog ljetovanja. Za razliku od nekad, kad se u Splitu mijenjalo vlak ili autobus za brod prema otocima, sada se u njemu ostaje, noći, ljetuje, a na Hvar, Brač, u Brela, Sinj... skokne u razgled, na jednodnevni izlet.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved