Novigrad
Novo
27.8.2014. 11:49:16h
Novigrad dobiva dizajn butik Hotel Rivalmare
Novigrad će do svibnja 2016. godine dobiti dizajn butik hotel "Rivalmare" sa četiri zvjezdice - novi je to projekt novigradske firme Vision jučer predstavljen pred novinarima, gradonačelnikom Anteom Milosom, županom Valterom Flegom i ministrom turizma Darkom Lorencinom koji je boravio u Istri.
M. Mijošek / glasistre.hr

Novigrad će do svibnja 2016. godine dobiti dizajn butik hotel "Rivalmare" sa četiri zvjezdice - novi je to projekt novigradske firme Vision jučer predstavljen pred novinarima, gradonačelnikom Anteom Milosom, županom Valterom Flegom i ministrom turizma Darkom Lorencinom koji je boravio u Istri.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,62 milijuna kuna, od čega će se iznos od 7,12 milijuna kuna financirati bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR). Riječ je o jedinom projektu iz Istarske županije koji je dobio zeleno svjetlo na natječaju namijenjenom povećanju gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj. Sredstva za sufinanciranje provedbe projekta osigurana su temeljem javnog poziva Ministarstva poduzetništva i obrta otvorenom u prosincu prošle godine.

Tehnologija obnovljivih izvora energije

Projekt je uzvanicima predstavio Roberto Fattori, vlasnik obiteljske tvrtke Vision koja na području Novigrada djeluje već gotovo 25 godina. Dizajn butik hotel Rivalmare bite će smješten na Rivareli u Novigradu na mjestu bivšeg slovenskog odmarališta koje je firma kupila prije petnaestak godina i u kojem se danas nalazi objekt sa četiri apartmana. On će biti srušen i na njegovo će mjesto doći hotel s novih dvanaest dvokrevetnih soba i jednim apartmanom, ukupnog kapaciteta 26 kreveta. Planirano je da hotel radi barem deset mjeseci u godini, a kako bi se to omogućilo imat će dodatne sadržaje poput wellnessa, fitnessa, saune i mogućnosti najma bicikala. Gosti će na raspolaganju imati parkiralište, a odmah do hotela se nalazi plaža. U hotel će biti ugrađena i tehnologija obnovljivih izvora energije. Vision i Ministarstvo su ugovor o sufinanciranju potpisali 1. kolovoza, a početak gradnje planiran je krajem listopada ili početkom studenog.

- Dizajn hotela potpisuje studio Perossa i bit će prepoznatljiv i svojim namještajem s potpisom. Na projektu smo efektivno radili osam mjeseci, a povremeno je na njemu radilo i 26 ljudi istodobno. Zahvaljujem i Ministarstvu koje je pomoglo kreiranjem tima za savjetodavne usluge, da bi projekt prošao. Krivo mi je samo što smo prošli jedini iz Istre, voli bih da nas je više, ali s obzirom da je to polugodišnji natječaj, u natječaju za naredni period će sigurno biti još sredstava - rekao je Fattori.

Investicije su preduvjet konkurentnosti

Fattori je dodao kako ovim projektom žele pridonijeti da se Novigrad profilira kao sredina sa četiri zvjezdice, te će hotel zaposliti 12 novih djelatnika. Cijeli je projekt, kako je zaključio Fattori, dio jednog većeg projekta njihove tvrtke kojim planiraju obuhvatiti i izgradnju depandanse u budućem hotelu.

Ministar Lorencin rekao je kako Ministarstvo poduzetništva  i obrta ima posebne programe za podupiranje javnog i privatnog sektora, a ovaj je projekt među prvima financiran iz strukturnih fondova na natječaju koji je za malo i srednje poduzetništvo predvidio 30 milijuna eura.

Piše: Vedrana Habereiter

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved