Muž zadnji i sazna...
31.8.2014. 11:01:39h
Najveći lov na blago na svijetu pobjednike vodi u Hrvatsku! A mi to ne znamo…
I ne znamo. Jer očito nitko ne traži po Internetu spominjanje imena ove naše izmučene zemlje…ccc…ova tri c ćete vidjeti još nekoliko puta u članku!
screenshot / gishwhes.com

Naša je zemlja ponekada stvarno jednostavno genijalna. Ponekada možda jedino mi to ne shvaćamo toliko. I Internet je isto tako genijalan, to mislim da već svi znamo. Možda nepovezani uvod u ove dvije rečenice dobije svoj smisao kada vam kažem da ćete čitajuči dalje saznati koji to glumac u Hrvatsku dovodi pobjednike GISHWHES-a na avanturističko putovanje.

Još vam nije ništa jasno? Nije ni čudo. Nije ni meni bilo. Jer naravno da osobe koje bi trebale mariti za sve vidove promocije koje Hrvatska dobiva u svijetu (spontano) za to ne mare (a.k.a. turstička zajednica, ministarstvo turizma itd.).
Uglavnom, u gubljenju vremena (čitaj: istraživanju) na pustošijama Interneta naišla sam na GISHWHES. WTF je to, pitate se? E pa GISHWHES je “The Greatest International Scavenger Hunt The World Has Ever Seen!” – “Najveći međunarodni lov na blago kojeg je svijet ikada vidio!” Radi se o manifestaciji koja već 5 godina zaredom obara Guinessove rekorde, a vodi ju glumac Misha Collins (Supernatural – jedna od mojih omiljenih serija, jasno vam je kako sam ja saznala za ovaj lov na blago).

Tisuće sudionika iz cijelog svijeta (više od 100 zemalja) organizirane su u timove po 15 članova i tijekom tjedan dana kroz smijeh, krv, znoj i suze pronalaze predmete i ispunjavaju zadatke na poprilično neobičnoj listi. Npr. od sudionika se traži da izvedu lutkarsku predstavu u dječjoj bolnici (slikati/snimati), da odrade neko dobro djelo, da slikaju/snimaju potpuno odjevenog storm troopera (ovo nema šanse da objašnjavam jer ako ne znate niste vrijedni moje pažnje) koji čisti bazen dok se kraj njega netko sunča ☺! Ako želite saznati više o samom lovu slobodno odklikajte na GISHWHES web stranicu i čitajte do mile volje.

Tim koji skupi najveći broj predmeta s liste pobjeđuje i dobiva potpuno plaćeno putovanje s Mishom Collinsom na (kako njihov web kaže) neku egzotičnu lokaciju. I poanta cijele ove priče je da nakon Rima, duhovima opsjednutog dvorca u Škotskoj I Britanske Kolumbije ove godine stižu u Hrvatsku. Na morsku avanturu.
I možda sam to samo ja, ali da baš nitko u nas nije nigdje spomenuo činjenicu da se već mjesec dana (koliko traje hype oko lova) ljudi iz 100 zemalja bruse na dolazak u Hrvatsku…nešto tu ozbiljno ne valja.

Na Twitteru je, u medijima je, na Facebooku je (glavne platforme na kojima se cijela priča odvija su društveni mediji)…pa zar nitko od velmožnika iz silnih tih turističkih institucija koje imamo nije naišao na ovo…ccc…neznam što drugo reći…ccc

Ps Projekt je naravno i humanitarne prirode.
Ps2 Ovo je drito s njihovog weba, ne prevodim iz principa:

“1. Grand Prize: This prize is awarded to the team with the highest final score according to our judges. Remember, bonus points are awarded for better item submissions, so quality counts… The 2014 winning team will be flown to King’s Landing (or thereabouts) in Croatia, Europe where they will set sail on a pirate ship captained by Misha Collins for an all-expense-paid weekend of survivor-style adventure, mayhem and wonder. In addition to the trip to Croatia and any pirate “treasure” they find, members of the winning team will also receive the GISHWHES Elegant Elopus Pendant. We only make 15 pendants every year. Wearing it will forever mark you as one of the Grand Masters of GISHWHES.”

Piše: Mia B.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved