Vinkovci
Strategija razvoja
8.11.2014. 8:49:03h
I Vinkovci bi svoj dio kolača: Počela izrada strategije razvoja turizma
Predstavnici Instituta za turizam sugerirali su kako Vinkovci imaju potencijal biti uvršteni na listu svjetske baštine, UNESCO World heritage, te bi time postali prepoznatljivi na svjetskoj razini.
novalic.mislav / flickr.com

Upravni odjel za kulturu i turizam Grada Vinkovaca u suradnji s Institutom za turizam iz Zagreba počeo je s izradom strategije Master plana razvoja turizma grada Vinkovaca i Plana upravljanja povijesnom i kulturnom baštinom grada. Na radionici koja je tim povodom organizirana, rečeno je kako je bogata kulturno-povijesna baština temelj pozicioniranja grada Vinkovaca, ali ona svakako ne smije biti jedini nositelj.

Uspješno korištenje resursnog potencijala koji predstavlja kombinaciju interpretacije povijesti, kulture života i rada, te ostalim elementima ponude zadovoljiti će se potrebe turističke potražnje kontinentalne Hrvatske. Istaknuto je kako su kulturni turizam, kreativni turizam, turizam kulture života i rada, lov i gastronomija temelj razvoja turizma u gradu, te je za uspjeh potreban kontinuirani kreativan pristup i prihvaćanje najviših standarda zaštite okoliša. Kada bude gotov, Master plan razvoja turizma grada Vinkovaca obuhvatit će smjernice i cijeli niz konkretnih projekata i mjera na kojima će se u budućnosti temeljiti razvoj turizma u gradu, a sve prema načelima prostorno-ekološke održivosti, društvene i ekonomske održivosti.

Predstavnici Instituta za turizam sugerirali su kako Vinkovci imaju potencijal biti uvršteni na listu svjetske baštine, UNESCO World heritage, te bi time postali prepoznatljivi na svjetskoj razini.

Piše: Miroslav Flego

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved