Zvijezda Kvarnera
23.1.2014. 9:21:36h
Bogatija turistička ponuda kroz projekt '1000 hrvatskih plaža'
Postavljeni su kriteriji za razvrstavanje plaža po temama, određena je kategorizacija plaža i predložen upravljački model u okviru destinacijskog menadžmenta
Gruenemann / flickr.com

"Jadranske morske zvijezde Kvarnera", naziv je danas predstavljenog projekta na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a koji tematizira plaže u Primorsko-goranskoj županiji.

Prema suglasnosti Ministarstva turizma na njemu radi interdisciplinarni tim od desetak stručnjaka pod vodstvom prof. Dragana Magaša, a pod nazivom "1000 hrvatskih plaža" proširit će se i na cijelu Hrvatsku. Krenuvši od Primorsko-goranske županije, kao "pilot-regije" definirane su plaže na tome području koje se ponudom mogu prilagoditi raznolikim specifičnim namjenama i preferencijama gostiju, dok je osnovni cilj projekta unapređenje i razvoj turističke destinacije i podizanje razine ponude tematiziranjem plažnih prostora.

Postavljeni su kriteriji za razvrstavanje plaža po temama, određena je kategorizacija plaža i predložen upravljački model u okviru destinacijskog menadžmenta, s ciljem podizanje razine ponude na kvarnerskim plažama. Diferencijacija plaža pružila je zbilja široku lepezu tema, pokazalo se da su neke plaže idealne za obitelji s djecom, neke su adekvatne za ronilački turizam, na drugima je najbolje definirati ponudu za mlade. Među predloženim temama su i urbane promenadne plaže, romantične plaže, plaže sa sportskim i rekreacijskim sadržajima odnosno adrenalinske plaže, plaže za surfere, nudističke plaže, plaže za pse, eko plaže, plaže za istospolne parove, plaže kulture. Motiv dolaska na godišnji odmor na neku destinaciju kod gotovo 80 posto ispitanika upravo su plaže, njihova kvaliteta, blizina, sadržaji, kazao je prof. Magaš naglasivši kako će ovim projektom nastojati postići optimalnu ravnotežu očuvanja prirodnih vrijednosti plaža i osigurati održivo korištenje njihovih razvojnih potencijala.

Piše: Elena Čuljat/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved