Osim sunca i mora
5.1.2015. 7:53:33h
Sushi, trčanje i bicikliranje mamci za goste izvan sezone
Potkraj siječnja u Zadru se očekuje mnogo predstavnika japanskih turističkih organi-zatora putovanja i novinara.
MoBikeFed / flickr.com

S ciljem produljenja turističke sezone i privlačenja gostiju koji ne žele samo sunce i more u Hrvatskoj će se ove godine održati nekoliko važnih manifestacija daleko prije glavne sezone, a sudeći prema sadržaju, sportski entuzijazam bit će jedan od glavnih pokretača izvansezonskog turističkog prometa.

Ipak, prva značajnija manifestacija koja bi trebala privući prije svega turiste iz Japana vezana je uz gastro ponudu i bogatu ribarsku povijest zadarske regije. U posljednjim danima siječnja u Zadru će se tako održati prvi hrvatski Sushi&Tuna festival, čiju organizaciju potpisuju Turistička zajednica Grada Zadra uz potporu Ministarstva turizma i Japanskoga veleposlanstva u Hrvatskoj. Na dvodnevnoj manifestaciji koja kalendarski prethodi čak i karnevalskim zabavama očekuje se značajan broj predstavnika japanskih turističkih organizatora putovanja, novinara. U planu je priprema jela od domaće tune u izvedbi japanskih i hrvatskih kuhara, popratni zabavni program, uključujući i nastup japanskih Wa-daiko bubnjara, a ako vrijeme dopusti, bit će prilike i za pokazni "big game fishing", koji je u Hrvatskoj sve popularniji. Prvi megaprojekt održat će se potkraj travnja.

Riječ je o svjetskoj profesionalnoj biciklističkoj utrci Tour of Croatia, koja će se voziti na potezu od Dubrovnika do Istre, Zagreba i Varaždina. Riječ je o utrci prve kategorije prema klasifikaciji Međunarodne biciklističke federacije, koja je tek stepenicu niže rangirana od Tour de Francea ili Giro d'Italia. Potkraj svibnja u Rovinju se održava sastanak koji možda nije atraktivan za opću javnost, ali bi hrvatski turizam u idućem razdoblju od njega trebao imati višestruku korist jer predstavlja promociju Hrvatske u cijelom svijetu. Hrvatska je, naime, izabrana za domaćina 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije, koja će okupiti 300-tinjak sudionika, predstavnika ministarstava zaduženih za turizam iz cijeloga svijeta.

Piše: Marija Crnjak
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved