Pula
Promocija Brijuna
7.3.2014. 10:24:48h
Svjetska turistička organizacija će promovirati Brijune
Svjetska turistička organizacija - UNWTO i njezin glavni tajnik Taleb Rifai promovirat će Brijune kroz svoje materijale i na skupovima, želeći time pridonijeti kvalitetnoj revitalizaciji tog otočja čiji turistički i kulturno-povijesni potencijal prelazi hrvatske granice.
Ex13 / wikipedia.org

Svjetska turistička organizacija - UNWTO i njezin glavni tajnik Taleb Rifai promovirat će Brijune kroz svoje materijale i na skupovima, želeći time pridonijeti kvalitetnoj revitalizaciji tog otočja čiji turistički i kulturno-povijesni potencijal prelazi hrvatske granice.

Rifai je to danas najavio nekolicini hrvatskih novinara na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu dodajući da će i osobno sa suradnicima posjetiti Brijune u rujnu ove godine.

Smatra da Brijuni, kao nacionalni park i mjesto izuzetne prirodne i kulturno-povijesne baštine koje su posjećivali brojni svjetski uglednici i poznate osobe i gdje je boravio Tito, zasigurno ima mjesto u svjetskom turizmu, kao i da će za svoje planove revitalizacije i investicija pronaći dobre strateške partnere.

Putem svih svojih 'kanala' UNWTO će stoga pomoći da se priča o atraktivnosti i potencijalima Brijuna pročuje, kao i da se planovi njegovog razvoja predstave na pravim mjestima, a i UNWTO planira i tamo organizirati neke od svojih skupova, istaknuo je Rifai.

Za sve što se u hrvatskom turizmu trenutno događa, planovi razvoja, strategije, marketing i drugo, o čemu mu je jučer na ITB govorio ministar turizma Darko Lorencin, smatra da ide u dobrom smjeru, a posebno mu se sviđaju najave i natječaji za nove investicijske projekte u infrastrukturu, koje smatra i dobro osmišljenim.

Zadovoljan je i što se Hrvatska povezuje sa Slovenijom u promociji na dalekim tržištima, dok je općenito hrvatski turizam iznova ocijenio 'pričom o uspjehu' koja u regiji jugoistočne Europe može svakako biti primjer.

UNWTO je, inače, danas na ITB-u održao i svoj tradicionalni skup o projektu "Put svile", koji okuplja 20 zemalja svijeta, a iako je Hrvatska službeno dio tog projekta, koji zemljama članicama uz ostalo pomaže i u problemima oko viznog režima, nitko od službenih predstavnika tome nije prisustvovao, osim nekoliko direktora turističkih zajednica.

Uz to, UNWTO je na ITB-u pokrenuo i novu svjetsku kampanju u suradnji s UNODC-om (UN-ovo tijelo za borbu protiv droge i kriminala) te UNESCO-om da uključe turiste u globalnu borbu protiv nezakonite trgovine ljudima, biljnim i životinjskim svijetom te kulturnim dobrima.

Piše: J.D./H
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved