Dubrovnik
Dobre vijesti iz Župe
13.3.2014. 10:10:26h
Počinje izgradnja novog Orlanda
HUP Zagreb uplatio je komunalni doprinos Općini Župa dubrovačka te se vrlo skoro očekuje izdavanje građevinske dozvole i početak gradnje novog hotela Orlando u Srebrenom. Radovi na izgradnji i uređenju novog Orlanda trebali bi završiti do početka turističke sezone 2015.
Michael Cavén / flickr.com

Podsjetimo najveću investiciju u turizmu u hrvatskoj početkom godine najavio je HUP Zagreb koji će, zajedno s društvom Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. Mlini, uložiti 338 milijuna  kuna u rekonstrukciu hotela Orlando i Mlini te vila Lovorka, Srebrenka, Borovka i Supetar.
HUP Zagreb je kupio Hotele Mlini d.d. I Hotele Srebreno d.d od Hrvatskog fonda za privatizaciju 2004. godine.Od prosinca 2009. Općina Župa dubrovačka i HUP vodili su pregovore, koji su završili 2011. godine potpisivanjem  Sporazuma kojim Hoteli Srebreno ustupaju dio svog zemljišta koje obuhvaća javne prometne površine Općini. Riječ je o tri prometnice: dvosmjernoj cesti s pješačkom stazom od magistrale do luke Srebreno,  području oko stambenog dijela i zgrade Mercatora uključujući i dvosmjernu cestu ispred zgrade Općine, te u budućnosti nove ceste iza Hotela Orlando, koja bi omogućila da sadašnja cesta uz obalu postane šetnica.
Investitoru je ponuđena prilika da se Turistička zona u naselju, odnosno Hotel Orlando i pripadajući objekti izdvoje iz obveze donošenja Urbanističkog plana uređenja Srebreno ,1 što bi omogućilo bržu realizaciju obnove ovih hotela.
Razvojni investicijski ciklus u Župi dubrovačkoj započeo je na lokaciji Hotela Astarea koji se želi dovesti do tržišne razine četiri zvjezdice. Hotel Mlini koji je imao svega dvije zvjezdice, uz ulaganje od 15 milijuna eura, kompletno rušenje i izgradnju, postat će moderni boutiq hotel s 4 zvjezdice sa 100 smještajnih jedinica.
Najveće ulaganje, u iznosu većem od 35 milijuna eura, planirano je za izgradnju Hotela "Srebreno" i postojećih vila Srebrenke, Supetra, Jadranke, Lovorke i Borovke. Plažni objekt "Češke banje" će rekonstrukcijom postati lounge bar.
U centru Srebrenog planirana je izgradnja objekta koji će uz trgovački centar sadržavati i 20 luksuznih apartmana i garažu sa 70-tak parkirnih mjesta.
U konačnici, Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. će raspolagati s više od 730 smještajnih jedinica i popratnih sadržaja, omogućit će zapošljavanje do 200 djelatnika.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved