Zadar
Brandiranje Zadra
18.3.2014. 12:55:38h
Kalmeta: Turistički rast rezultat dobre strategije brendiranja Zadra
Turistička zajednica Grada Zadra prošlu je godinu završila s viškom prihoda od preko milijun kuna. Ukupno je u 2013. godini TZ uprihodovala oko 9,3 milijuna kuna, od čega su najveći prihodi o čak 4,5 milijuna kuna bili od boravišnih pristojbi, dok su rashodi bili 8,1 milijun kuna. Stoji to u financijskom izvješću za prošlu godinu kojeg je na Izbornoj skupštini TZ Grada Zadra
Sitomon / flickr.com

Turistička zajednica Grada Zadra prošlu je godinu završila s viškom prihoda od preko milijun kuna. Ukupno je u 2013. godini TZ uprihodovala oko 9,3 milijuna kuna, od čega su najveći prihodi o čak 4,5 milijuna kuna bili od boravišnih pristojbi, dok su rashodi bili 8,1 milijun kuna. Stoji to u financijskom izvješću za prošlu godinu kojeg je na Izbornoj skupštini TZ Grada Zadra održanoj u Velikoj vijećnici, podnio direkor Zvonko Šupe koji se pohvalio i turističkim rezultatima za prošlu godinu kada je Zadar zabilježio čak 343.207 gostiju, odnosno 10 posto više nego 2012. godine, a i broj noćenja porastao je za 8 posto.

Izbornu skupštinu vodio je zadarski gradonačelnik, ujedno i predsjednik Turističke zajednice grada Zadra Božidar Kalmeta koji je na prošlogodišnjoj rekordnoj turističkoj sezoni čestitao svim turističkim djelatnicima.

- Dok je na razini države rast dolazaka bio pet posto, mi smo ostvarili duplo, a to je rezultat dobre strategije, dobrog rada i brendiranja Zadra kao destinacije koja se mora posjetiti. Već ova prva dva mjeseca pokazuju kako nastavljamo s odličnim rezultatima, pa se nadam da će turistička sezona koja je pred nama biti još bolja od prošle, kazao je Kalmeta istaknuvši kako je Zadar do sada bio rezerviran isključivo za njemačke turiste, no kako se taj trend mijenja, pa je pohvalno da privlačimo sve više i britansko odnosno skandinavsko tržište. Kalmeta se osvrnuo i na trend povećanja smještajnih jedinica na Poluotoku, na kojem je prije 4-5 godina bio tek neznatan broj kreveta, a danas ih je oko tisuću. Grad Zadar, ističe Kalmeta, sve prati i prostorno-planskom dokumentacijom kojom se planira izgradnja hotela s pet zvjezdica te visoka razina komunalne opremljenosti i izgradnja infrastrukture.

- Nadamo se i skorom dovršetku Luke Gaženica. Tražimo neka nova rješenja kako bi Gaženica bila dovršena onako kako je i zamišljena. Tu je i Zračna luka koju ćemo i dalje pratiti i potpomagati projekt niskotarifnih letova, kazao je Kalmeta istaknuvši kako je Turistička zajednica prešla okvire svojih poslova i radi puno više od toga stvarajući od Zadra brend turistički atraktivnog grada.

- Možemo biti zadovoljni s radom TZ-a jer turizam je na našu sreću prva gospodarska grana u ovom gradu, zaključio je Kalmeta.

Piše: Ljiljana Jurčević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved