Pula
Dobra predviđanja
3.4.2015. 11:47:10h
Pula za vikend očekuje tri tisuće gostiju
Za nadolazeći uskrsni blagdan Pula će ugostiti oko tri tisuće turista, prije svega iz Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije te Hrvatske. Riječ je po porastu turističkog prometa za tri posto u odnosu na lanjski Uskrs koji je padao dva tjedna kasnije.
/ freepix.biz

Za nadolazeći uskrsni blagdan Pula će ugostiti oko tri tisuće turista, prije svega iz Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije te Hrvatske. Riječ je po porastu turističkog prometa za tri posto u odnosu na lanjski Uskrs koji je padao dva tjedna kasnije.

- Prema najavama hotelijera i ostalih ponuditelja smještaja izračunali smo da bi promet mogao biti tri posto viši nego lani, a ako bude na lanjskom nivou, to će biti odlično. Promet će puno ovisiti o vremenu jer najave za Uskrs jako puno ovise o tome hoće li biti sunčano ili kišovito vrijeme. Za Uskrs se otvara niz hotela i privatnih apartmana, dok će se najveća ovogodišnja hotelijerska investicija na Verudeli u hotel Park Plaza Arena Pula inaugurirati krajem svibnja, kazala je direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Park Plaza Arena krajem svibnja

Za Uskrs će svoja vrata imati otvoreni svi veći hoteli - Arenaturistovi Park Plaza Histria, Riviera, zatim hotel Pula i Brioni, te hoteli na Brijunima. Otvoreno će biti i turističko naselje Park Plaza Verudela i kampovi Brioni, koji već radi, te autokamp Stoja. Trenutno je otvoreno oko 15 objekata među kojima su hotel Riviera, Park Plaza Histria, Pula, Milan, Scaletta, Amfiteatar, Veli Jože, Ribarska koliba, hotel Galija, kamp Brioni, Ferijalni hostel te hostel Pipištrelo. Dio njih će nastaviti raditi i nakon Uskrsa do kraja sezone, dok će se dio zatvoriti do većeg vala dolazaka turista u svibnju.

Ujedno u tom periodu u gradu će se organizirati niz manifestacija. Na tržnici je jučer počeo Sajam ručnih radova, a dan kasnije, na Veliku subotu, Uskršnja fritaja na tržnici te manifestacije Mirisi i okusi Istre, dok će na Portarati nastupati Jazz Quartet. Na sam dan Uskrsa neće biti posebnih događanja.

I nastavak predsezone trebao bi biti solidan, a u tom periodu Pula je za svoje goste pripremila niz manifestacija koje će u grad privući više posjetitelja među kojima su najznačajniji Visualia od 7. do 9. svibnja, koji će kao i lani oduševiti mnoge posebnim programom svjetlećih efekata, te Dani antike.

Za ovu posezonu Pula se zajedno s ostalim turističkim zajednicama u klasteru jače promovirala upravo za period pred i posezone na međunarodnom tržištu u sklopu programa Hrvatska 365. Doduše, prvi veći rezultati se mogu očekivati iduće godine. Odlična je vijest da su od ove godine u klaster uz Medulin, Fažanu, Vodnjan i Ližnjan ušli Marčana i Barban čime je proširena i obogaćena ponuda i za one turiste koji odsjedaju u Puli.

Piše: Barbara Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved