Upoznajmo Lijepu našu
10.1.2018. 7:58:14h
Besplatni turistički obilazak Osijeka u nedjelju od podneva
U POVODU MEĐUNARODNOG PRIZNANJA RH
Espino Family / flickr.com

U sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju”, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) i partneri, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, te uz potporu Hrvatske turističke zajednice u povodu Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske organiziraju za nedjelju, 14. siječnja, s početkom u 12 sati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a. Radi se o organizaciji besplatnih vođenja u više od 30 gradova s početkom u isto vrijeme.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka besplatni turistički obilazak grada u nedjelju u podne počet će ispred ureda TZ Osijek (Županijska 2, pokraj konkatedrale), te će se nastaviti preko glavnog trga, korzom do Sakuntala parka i Zimske luke, dravskom promenadom do visećeg mosta te Europskom avenijom do starog dijela grada Tvrđe. Tura će trajati nešto više od sat vremena, a po završetku (kod Vodenih vrata), svi su šetači pozvani pridružiti se velikoj veseloj fišijadi uz kultni restoran “Slavonska kuća”.

“Ovom akcijom želi se na nešto drukčiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije. Cilj je pozvati građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i otkriju sve skrivene priče koje pričaju, jer smatramo da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje Domovine. Radujemo se još jednom druženju kroz šetnju s našim sugrađanima i svim gostima Osijeka”, pozivaju turistički vodiči Hrvatske i djelatnici Turističke zajednice grada Osijeka.

Piše: I.R.G.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved