Odlično !
14.9.2018. 11:55:02h
U Zagrebačkoj županiji za 36% bolji rezultati u turizmu za prvih 8 mjeseci 2018. godine
U prvih osam mjeseci 2018. godine Zagrebačku županiju tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Poljske, Italije, Nizozemske, ali i Sjedinjenih Američkih Država.
Miroslav Vajdic / flickr.com

Dobra ljetna sezona na Jadranu i u gradu Zagrebu pozitivno se odrazila i na turističke rezultate u Zagrebačkoj županiji. Prema podacima sustava eVisitor Zagrebačka županija je tijekom prvih osam mjeseci 2018. godine zabilježila 80.151 turističkih dolazaka što je za 36 posto više nego u istom razdoblju 2017. godine. Porastao je i broj turističkih noćenja za 29 posto i to s 103.648 na 133.615.

Od ukupnog broja noćenja na području Zagrebačke županije, 101.487 noćenja ostvarili su stranci, a domaći gosti 32.128 noćenja. Od ukupnog broja dolazaka, 63.177 gostiju bili su strani, a preostalih 16.974 domaći gosti.
U prvih osam mjeseci 2018. godine Zagrebačku županiju tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Poljske, Italije, Nizozemske, ali i Sjedinjenih Američkih Država. Zabilježen je i nastavak uzlaznog trenda kojeg ostvaruju gosti iz Azije – prvenstveno Kine, a potom i Republike Koreje, Hong Konga i Tajvana.

„Izuzetno smo zadovoljni s turističkim pokazateljima koji su u kontinuiranom porastu već nekoliko godina. Međutim, smatram kako vrijeme Zagrebačke županije tek dolazi i da će ove brojke u predstojećim godina dodatno rasti jer razvijamo specifične, ali vrlo tražene grane turizma. Tu prvenstvo mislim na cikloturizam na širem području županije, vjerski turizam u krašićkom kraju, ali i šoping turizam zahvaljujući dvjema velikim investicijama u Rugvici – IKEA-i nedavno otvorenom Designer Outlet Croatia. Koliko je značajan zdravstveni turizam najbolje će pokazi iste ove brojke za točno godinu dana nakon što u proljeća 2019. godine otvorimo vrata novouređenog kompleksa Specijalne bolnice Naftalan“ – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.
Naime, na području Zagrebačke županije, u Ivanić-Gradu, nalazi se Specijalna bolnica Naftalan koja jedina u Europi svoje pacijente liječi ljekovitom naftom, čije nalazište postoji još samo u Azerbajdžanu. U tijeku je 50 milijuna kuna vrijedna investicija kojom će se sadržajno obogatiti bolnica čije su prednosti u liječenju prepoznali pacijenti iz cijele Europe.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved