Dubrovnik
18.7.2013. 0:32:28h
Sigurna turistička sezona uz dubrovačke i strane policajce
Policajci iz Crne Gore, Francuske, Italije na području Dubrovnika
Vedran Jerinić / dubrovniknet.hr

U sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova "Sigurna turistička sezona" na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ove sezone će biti raspoređena po dva policijska službenika iz Crne Gore, u ukupno tri termina od 1.srpnja do 31. kolovoza, zatim dva francuska policijska službenika u vremenu od 16. srpnja do 16. kolovoza i po jedan talijanski policijski službenik u ukupno tri termina od 16. srpnja do 31. kolovoza, istaknuto je jutros na konferenciji za medije u prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Na konferenciji su predstavljeni francuski policajci Nicolas Barraut i Daniel Blas, te Philippe Quilici - zamjenik policijskog časnika za vezu Francuske Republike u RH, crnogorski policijski službenici Gordana Vukčević i Ivan Rovčanin, te talijanska policijska službenica Claudia Arzedi. Strani policijski službenici u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama ostvarivat će izravan kontakt sa svojim državljanima koji borave na našem području u turističkom posjetu. Njihova temeljna uloga je ostvarivanje što bolje komunikacije i suradnje između hrvatske policije i njihovih državljana i obrnuto, a sve u cilju ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti stranih gostiju te izbjegavanje eventualnih konfliktnih situacija. Tijekom obavljanja poslova strani policajci neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, a dužni su se pridržavati pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.

Projekt se provodi već osmu godinu zaredom u Policijskim upravama na Jadranskoj obali tijekom ljetnih mjeseci, a kao i prethodne godine, dogovorena je razmjena hrvatskih i crnogorskih policajaca, i to na način da tijekom srpnja i kolovoza hrvatski policajci rade s crnogorskim kolegama u Budvi i Herceg Novom.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved