Grad na jezeru
14.2.2014. 7:08:18h
Bečki ples kranova za multifunkcionalni grad budućnosti
Najveće austrijsko gradilište u ovom je trenutku bečki Aspern - Grad na jezeru
/ cromoda.com

Na ogromnoj površini veličine 240 hektara u sjeveroistočnom dijelu Beča gradi se ekološki i održivi grad 21. stoljeća: s 8.500 stanova, 25.000 radnih mjesta i znanstvenim parkom. Ove najveće bečke rezerve građevinskog zemljišta tako će postati multifunkcionalni grad budućnosti, a ujedno i centar visoke tehnologije regije CENTROPE (Beč, Donja Austrija, Gradišće kao i pogranična područja Slovačke, Češke i Mađarske).

Na tom je gradilištu trenutno postavljeno i 40 kranova koji će 15. veljače u 17.30 sati zaplesati balet. Izvedba koju je koncipirao Stefan Kainbacher trajat će 30 minuta, a pored koreografije osmišljene za kranove, obuhvaća i svjetlosne projekcije te glazbenu pozadinu koja je skladana specijalno za ovu priliku. Riječ je o spoju klasične i moderne orkestralne glaze te ambijentalnih i elektroničkih ritmova.

Stoga, nađete li se u subotu u Beču, nikako nemoj te propustiti ovaj spektakl. Gradske vlasti zainteresiranima preporučuju korištenje javnog prijevoza (linija podzemne željeznice U2) jer na gradilištu još nema parkirnih mjesta. 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved