Sex turizam
26.2.2014. 9:16:05h
Top svjetska odredišta za seks turizam
U Tajlandu se za nekoliko dolara može bez problema naći zabava za jednu noć, ali i ne zaostaju ni Bali, Jamajka, Brazil, Karibi, dok i Hrvatska ima svoje sex-turističke adute, u vidu seksi noćnih plovidbi po Istri
y.becart / flickr.com

Nekad popularno galebarenje danas se jednostavno zove sex-turizam. Nije nikakva novost da ljeto i more mnogima zavrte glavom i  odvuku misli, pa  je tako nemali broj turistica iz Njemačke, Češke, Poljske i drugih zemlja po komadić ljubavnog zanosa desetljećima dolazio i na hrvatsku obalu.

Procjenjuje se da oko 600 tisuća žena svake godine potegne na put  zbog sex-turizma
Seksi noćne plovidbe organiziraju pojedini vlasnici turističkih brodova u Istri i okolici, na koje se odlučuju  samci, ali i svingerski parovi, navode srpski portali. Plovidba i diskretno zadržavanje u nekoj od zabačenih uvala traje nekoliko sati.

Kako tko, među top sex-destinacije ubrajaju i Bali, Jamajku, Jordan,  Gambiju, Senegal, Tajland, Brazil, Karibe, Ukrajinu, Mikonos, ali i Dubai i Tunis...

Ozloglašeni Bangkok
Sex-turizam najviše prakticiraju turisti iz Sjeverne Amerike i Zapadne  Europe s time da više nije rezerviran samo za muškarce. Naime, procjenjuje se da oko 600 tisuća žena svake godine potegne na put iz ovih  razloga.

U potrazi za životnom partnericom muškarci će često potegnuti u Ukrajinu ili Rusiju
Amerikanke najradije idu u Južnu Ameriku , žene iz Kanade  svoju avanturu traže na Barbadosu jer nije toliko siromašan kao Jamajka, dok neke najviše vole Dominikansku Republiku čiji galebovi, izgleda, žele zasjesti na prvo mjesto liste najboljih galebova. Europljanke se  često opredjeljuju za Tunis gdje ih dočekuju momci koji se nadaju da  će im šarm biti viza za neku od zapadnoeuropskih zemalja.

Ipak, kao sex centar svijeta izdvaja se Tajland za kojeg kažu kako turisti za nekoliko dolara mogu bez problema naći zabavu za jednu noć.  Raskalašeni gosti često zaboravljaju kako se iza provoda krije krajnje siromaštvo, zlostavljanje i kriminal. Ali i suveniri poput spolnih bolesti.  Kažu da su posebno ozloglašeni glavni grad Bangkok te ljetovalište Pataja. 

Bali za žene
Među destinacijama ukoje najradije ide ženski dio publike je poznati Bali. Ova je destinacija postala popularna nakon što je objavljen film  o Indonežaninu koji prodaje seksualne usluge Japankama željnim  pažnje jer im muževi ni ne dolaze kući s posla.

I tako je Bali postao, navodno, jednim od najposjećenijih centara sex-turizma, i to za ženski  dio populacije. Među traženijima su i atletski građeni galebovi s Jamajke.

Galebovi – harpuni, kauboji ili marlboro
Kolege galebova u drugim zemljama također imaju svoje nadimke.  Tako se u Jordanu ne treba zabuniti ako galeba nazovu marlboro. U  Grčkoj su znani kao kamakia ili harpuni za pecanje, u Kostariki kao ajkule, dok su ih na Baliju prozvali  – kauboji

Zanimljivo, reć' bi da su poprilično emancipirani jer ne plaćaju  ništa dok su sa ženom i često šapuću – volim te.

Beduini u Jordanu pak  vole žene sa Zapada pa turističku turu znaju začiniti i s malo romanse.  U Gambiji galebovi praktički žive oko hotela, na plažama i šetalištima,  odnosno oko mjesta na kojima se zadržavaju turisti(ce). U Senegalu turistice željne zabave traže – bubnjare.

Makroi u agencijama
Kod muške publike na glasu su definitivno provodi u Južnoj Americi,  posebice Brazilu gdje ulogu makroa znaju imati i djelatnici u turističkim agencijama, hotelima, restoranima, noćnim klubovima, kao i  taksisti.

Na Karibima su pak cijene nešto više nego u Brazilu i na Dalekom istoku. Hit destinacije su Jamajka i Dominikanska Republika, a  Kuba je posebno interesantna Kanađanima i Europljanima, jer su tamo djevojke spremne na sve u želji da se udaju. U potrazi za životnom partnericom muškarci će često potegnuti u Ukrajinu ili Rusiju, dok je posljednjih godina elitna sex destinacija postao Dubai.

Piše: Alenka Juričić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved