Rusi u Crnoj Gori
21.3.2014. 8:20:13h
Prošle godine Crnu Goru posjetilo 300.000 Rusa
Tokom prošle godine Crnu Goru je posjetilo 300.000 ruskih turista, koji su ukupno ostvarili dva i po miliona noćenja, što je 19 odsto više nego prethodne godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.
Dennis Jarvis / flickr.com

Turisti iz Rusije u ukupnoj strukturi stranih turista čine 28 odsto, dok se rusko tržište se razvija veoma brzo i ima tendenciju da postane drugo najveće emitivno tržiše u Evropi, odmah nakon Njemačke. Tokom 2012. godine preko 47 miliona Rusa je turistički putovalo u inostranstvo, što je za devet odsto  više u odnosu na prethodnu godinu.

Na sajmu turzma MITT 2014 koji se održava u Moskvi od 19. do 22.marta, a na kojima Crna Gora predstavlja svoju turističku ponudu, konstatovano je da su do sada turoperatori zakupili veći broj smještajnih kapaciteta za rusko tržište, kao i da je organizovan veći broj čarter letova nego prethodne godine za 15 odsto.

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines u saradnji sa turoperatorom “R tours”, tokom ljetnje turističke sezone imaće i do 25 letova nedjeljno iz Moskve za Tivat i Podgoricu. Planirani su i čarter letovi za Sankt Petersburg - 20 rotacija, zatim za Rostov - 12 rotacija, kao i za Kaljingrad - 10 rotacija nedjeljno.

Kao i prethodnih godina u organizaciji agencije „Fly Montenegro“ biće realizovani čarter letovi iz Ekaterinburga, Samare, Tjumena, Nižnij Novgoroda i Čeljabinska, a novina je i da je prodaja na tržištu Bjelorusije znatno poboljšana, te da će čarter letovi umjesto dva puta, ovog ljeta biti organizovani pet puta nedjeljno.

Kako je saopštila Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, naša država je predstavila svoju turističku ponudu na pomenutom najvećem sajmu turizma u Rusiji. Crnogorsku delegaciju predvode državni sekretar za turizam Predrag Jelušić i direktor ove organizacije Saša Radović, koji su imali susrete sa predstavnicima ruskih turoperatora, investitora i agencija.

Na štandu NTO CG svoju ponudu predstavljaju: lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog, Tivta, Ulcinja i Cetinja, Montenegro Airlines, crnogorski hotelijeri HG “Montenegro Stars Hotels Group” i “Budvanska Rivijera”, “Beppler & Jacobson”, „Ulcinjska rivijera“, hoteli “Queen of Montenegro“, „Maestral“, „Monte Casa“, turoperatori „R-Tours Montenegro“ i “TUI Rusia”, kao i turističke agencije “Talas M”, “Brezna”, “Sv Nikola” i “Guliver”, a prisutni su i predstavnici Odbora za turizam Privredne komore Crne Gore. Na sajmu MICE turizma, koji je se prvi put ove godine održava u okviru sajma MITT u Moskvi svoju ponudu predstavlja agencija Meridian DMC iz Kotora.

Sa preko 3000 izlagača iz oko 200 destinacija, blizu 90,000 učesnika od kojih su 75 odsto turistički agenti i turoperatori, ruski sajam je ključno mjesto za turističke kompanije i destinacije koje žele da se predstave i sklope nove ugovore sa agencijama i turoperatorima na ovom značajnom emitivnom tržištu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved