Umag
Odbojka na pijesku
31.7.2014. 14:10:25h
U Umagu nastavljaju, žele i Svjetsku seriju odbojke na pijesku
Continental Cup četvrto je veliko međunarodno natjecanje u odbojci na pijesku koje je u posljednje tri godine ugostio Umag.
Francisco Antunes / flickr.com

 Continental Cup četvrto je veliko međunarodno natjecanje u odbojci na pijesku koje je u posljednje tri godine ugostio Umag. Prije tri godine održano je FIVB U-19 Svjetsko prvenstvo, godinu dana kasnije BVB Umag Open turnir, a prošle godine FIVB U-21 Svjetsko prvenstvo. Time se Umag prometnuo u najznačajnije mjesto hrvatske odbojke na pijesku, a Hrvatska se u velikom stilu vratila na svjetsku mapu.

Ključna podrška Grada

– Za uspješnu organizaciju zahtjevnih sportskih manifestacija poput ovogodišnjeg međunarodnog turnira u odbojci na pijesku CEV Continental Cup-Umag 2014. nužna je jaka podrška lokalnih struktura. U Umagu projekt od prvog dana podržavaju grad i turistička zajednica, kako financijski tako i pružanjem pomoći pri rješavanju logistike i svih organizacijskih izazova. Jednako važan čimbenik za uspjeh je hotelijer Istraturist, koji svojim kapacitetima visoke kvalitete osigurava smještaj za sve sudionike turnira i njihove prateće timove – rekao je Damir Radeljić, izvršni direktor Hrvatskog saveza odbojke na pijesku, te dodao:

– Umag je idealna lokacija za odbojkaške turnire jer je blizu nekoliko aerodroma, od Krka i Ljubljane pa čak i Portoroža te nam to jamči odlične zrakoplovne veze sa svim europskim i svjetskim gradovima. Dodatan je plus topla klima te obilje sunca tijekom cijele godine. Idealno je i to što imamo sjajan stadion, na kojem se inače igra teniski turnir.

Da se u Umagu o odbojci na pijesku razmišlja dugoročno, dokazuje to što su 2011. u sklopu priprema za svjetsko prvenstvo Grad, TZ grada Umaga i Istraturist financijski podržali da se naprave četiri nova terena u sklopu Stella Maris kompleksa, koja su u funkciji tijekom cijele godine i time na raspolaganju sportašima, turistima i istarskim gostima.

Igraju i rukomet na pijesku

Za najveća natjecanja rade se tereni u sklopu ATP stadiona, koji s kapacitetom od 3500 sjedećih mjesta jamči izvrsnu navijačku atmosferu u finalima. Ništa nije prepušteno slučaju pa je za natjecanje 2011. iz Čazme dopremljeno čak 1900 tona kvarcnog pijeska najviše kvalitete da bi tereni bili vrhunski pripremljeni.

– Veliki sportski događaji ljeti u Umagu, a pritom mislim na odbojku na pijesku, rukomet na pijesku te teniski ATP turnir, odlična su promidžba našeg grada u svijetu. Jasno, želja je jedne godine dovesti i Svjetsku seriju odbojke na pijesku – rekao je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga.

Piše: Damir Mrvec

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved