Dubrovnik
31.8.2013. 1:49:53h
Mobilni knjižničari u Župi dubrovačkoj treću godinu zaredom
S obzirom da u Župi dubrovačkoj još uvijek nema ni knjižnice ni knjižare, posjetitelji i stanovnici Mlina i Plata pred dvije su godine objeručke prihvatili besplatnu posudbu knjiga na stranim jezicima koju je Europski dom Dubrovnik započeo uz potporu europskog programa 'Mladi na djelu'.
Paul Lowry / flickr.com

S obzirom da u Župi dubrovačkoj još uvijek nema ni knjižnice ni knjižare, posjetitelji i stanovnici Mlina i Plata pred dvije su godine objeručke prihvatili besplatnu posudbu knjiga na stranim jezicima koju je Europski dom Dubrovnik započeo uz potporu europskog programa „Mladi na djelu“.
Nakon uspješnih aktivnosti u srpnju i kolovozu 2011. i 2012. godine, mladi mobilni knjižničari iz Župe dubrovačke nastavili su svoje aktivnosti i tijekom ove turističke sezone. Ove se godine, isto zahvaljujući programu „Mladi na djelu“, u organizaciju uključila i Gimnazija Dubrovnik. Turistička zajednica općine Župa dubrovačka prepoznala je inicijativu „Mobilni knjižničari“ kao vrijedan dodatak turističkoj ponudi općine i od prošle godine financijski podupire njen nastavak.

Svake se godine u ovu lokalnu inicijativu uključuje sve više mladih iz Župe. Najviše je učenica dubrovačke Gimnazije: Katarina Benić, Ivona Sušić, Matea Klokoč i Doris Bogoje, a s njima su još i Kristina Milat iz Ekonomske i Maris Butrica iz Turističke škole te Lobel Zvonimir Daničić iz Klasične gimnazije. Njihova dežurstva na štandovima u Mlinima i Platu koordinira studentica Barbara Daničić. Besplatna posudba knjiga započela je 27. srpnja i trebala je završiti s početkom nove školske godine no zbog interesa gostiju mobilna knjižnica ostaje otvorena još sedam dana. Knjige se do 8. rujna mogu posuđivati na taraci hotela Mlini ponedjeljkom i četvrtkom od 18-20 te srijedom i subotom od 10-12 sati, a utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 18-20 sati u Platu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved