Rovinj
Promocija
11.11.2014. 11:09:38h
Upoznajte Xkuty, hibrid e-bicikla i e-skutera
Na Savjetovanju će premijerno u Hrvatskoj biti predstavljen i XKUTY, najnoviji proizvod u ponudi tvrtke E-mocija. Xkuty predstavlja potpuno nov koncept – hibrid između e-bicikla i e-skutera.
objava za medije

Na 11. međunarodnom znanstveno-stručnom savjetovanju „Energetska i procesna postrojenja“ što se od 12. do 14. studenog održava u hotelu Eden u Rovinju, ove će se godine održati prvi skup u Hrvatskoj sa sveobuhvatnim pristupom e-mobilnosti, poveznici između klasične energetike i obnovljivih izvora energije s primjenom u prometu. U sklopu programa e-mobilnost, u četvrtak 13. studenog u Rovinju će se govoriti o budućnosti hibridnih i električnih vozila, analizirat će se tržišta i modeli te demonstrirati vozila i njihovi proizvođači kao i uštede koje ovakva vozila predstavljaju.
Na Savjetovanju će premijerno u Hrvatskoj biti predstavljen i XKUTY, najnoviji proizvod u ponudi tvrtke E-mocija. Xkuty predstavlja potpuno nov koncept – hibrid između e-bicikla i e-skutera. Ovaj izvorno španjolski proizvod odlikuju vrhunski dizajn (već je osvojio mnoge svjetske nagrade, među inima i German Design Award), mala težina (samo 46 kg), pokretljivost e-bicikla te performanse e-skutera. Predstavlja idealan odnos lakoće, stabilnosti i proporcionalnosti a sjedalo i upravljač su mu dizajnirani tako da vozaču omogućuju najudobnije upravljanje.
Posebno je zanimljivo što je vozilo povezano s iPhoneom pa je uz pomoć posebne aplikacije na ekranu iPhonea moguće pratiti sve trenutačne performanse motora te upravljati različitim režimima vožnje. Kaciga je pak opremljena Bluetoothom što omogućuje komunikaciju u vožnji.
Xkuty s jednim punjenjem prelazi udaljenost do 100 kilometara, a osim klasičnog punjenja električnom energijom moguće ga je puniti i na solarnim stanicama Spark za punjenje skutera (s pohranjivanjem energije ili bez njega), koje su idealne na lokacijama na kojima je normalno punjenje nedostupno (pr. kampovi, nacionalni parkovi, otoci). Ako je potrebno postaviti pitanje zašto se odlučiti za e-mobilnost kakvu predstavlja Xkuty, odgovori su nedvosmisleni: radi uštede energije, tihe vožnje i odgovornosti prema okolišu.

Tvrtka E-mocija, zastupnik Xkutyja, hrvatski je one-stop shop za elektro mobilnost. Zastupa izbor najboljih svjetskih brandova na području e-mobilosti kao što su Emax, Ekletta bicikli, Silent Force, Qwic, Trex, Gom, Etropolis. Rođena je početkom godine, izdvajanjem iz tvrtke MSMarine, prvog uvoznika električnih skutera u Hrvatskoj. U pozadini ove poslovne priče bilo je razmišljanje da je segment e-mobilnosti nužan na hrvatskom tržištu, primarno u turističkom sektoru. Takvo su razmišljanje brzo prepoznali klijenti koji drže do svoje reputacije u sektoru održivog turizma te mnogi drugi kojima je ideja e-pokreta bila važna u poslovanju. Neki su od njih Privredna banka Zagreb, Valamar hoteli i resorti, Valalta, Jadranka Mali Lošinj, Nacionalni Park Mljet.
Dosad je poslovanje E-mocije bilo temeljeno na modelu B2B, a od prvoga dana nove 2015. godine, otvaranjem prvog „show-rooma“ pod brandom E-mocija u Zagrebu, uslijedit će orijentacija i na male korisnike i na segment B2C. Također, u razvoju je potpuno nov projekt na osnovi okvira Emax, koji bi za pogon koristio motore proizvedene u Hrvatskoj, s namjerom stvaranja hrvatskog e-skutera.


COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved