Čakovec
Obljetnica
9.2.2014. 8:43:52h
Turistička zajednica Čakovca proslavila pedeset godina rada
Turistička zajednica grada Čakovca svečanom je sjednicom i prigodnim programom u dvorani Zrinski čakovečke zgrade Scheier obilježila 50-tu obljetnicu rada i djelovanja.
/ emedjimurje.hr

Turistička zajednica grada Čakovca svečanom je sjednicom i prigodnim programom u dvorani Zrinski čakovečke zgrade Scheier obilježila 50-tu obljetnicu rada i djelovanja.

Turistička zajednica grada Čakovca osnovana je 8. veljače 1964. godine kada je osnovano Turističko društvo tadašnje općine Čakovec s namjerom organizacije Međimurskog fašnika i očuvanja tradicijske maske i tradicije maskiranja u Čakovcu i u Međimurju, a prvi predsjednik bio je profesor Đuro Benko. Uz "maškore" koji su tada prvi puta organizirano prošli gradom, TZ Čakovec je i prvi put osmišljeno sudjelovala u više stoljetnom nizu organizacije proštenja Porcijunkulovo. Otvorena scena za sva javna zbivanja u gradu od tada postaje glavna čakovečka ulica.

Temelji Turističke zajednice grada Čakovca postavio je već spomenuti prof. Benko, no uz njega mnogi ljudi utkali su svoje rad, znanje i ideje u današnju čakovečku Turističku zajednicu.

Kako je istaknula direktorica čakovečkog Turističkog ureda Ivana Maltar, Čakovec je grad Zrinskih, poželjna turistička destinacija, grad koji je tri puta dobio nagradu za najuređeniji kontinentalni grad i grad u vrhu europskih gradova izvrsnosti te bogate kulturne baštine i tradicije, Međimurskog fašnika i Porcijunkolovog. Sve to čini turistički proizvod, a uspjeh svega su ljudi.

Pedeseti rođendan Turitičke zajednici čestitali su i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, zamjenica župana Sandra Herman, i skupu nazočna predsjednica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić.

Tom prigodom Matešić je kazala kako je Hrvatska prošle godine imala uspješnu turističku sezonu, a u tome ne zaostaje ni Međimurje koje je lani zabilježilo porast broja turista i noćenja.

- Prvih pedeset godina možda se čini nekome kao odrastanje turizma u Čakovcu, no sljedećih pedeset zasigurno će biti godine njegova napretka i još više kvalitetnijih sadržaja, ponude i odličnih programa, istaknuo je u svojem pozdravnom govoru i čestitki gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Savjetnik u Ministarstvu turizma Ivo Bašić naglasio pak je kako treba stvarati nove turističke proizvode koji uključuju znanje jer rezultati se neće dogoditi slučajno već trudom, ulaganjima i inovacijama. U kulturno umjetničkom djelu od domaćih snaga u programu su nastupili Mirko Švenda Žiga i cimbulaš Andrija Maronić, a obradom svjetskih glazbenih klasika predstavili suse i gosti, mandolinski orkestar KUD-a "Tribunj".

Spomenimo i to da su se gosti tijekom svečanosti imali prilike upoznati i s novom brošurom grada "Čakovec - sva lica grada" koja je napravljena kao mini fotomonografija i predstavlja Čakovec kao Grad Zrinskih,kulture, cvijeća, gurmana i grad vrhunskog sporta.

Kako to priliči svakom rođendanu, tako je i na kraju rođendana TZ za sve uzvanike pripremljena slavljenička torta u čijem su rezanju sudjelovali direktorica Turističkog ureda Ivana Maltar, predsjednica HTZ Meri Matešić i gradonačelnik Stjepan Kovač. Rođendanski program nastavlja se i sutra, u subotu 8. veljače ispred Turističkog ureda u vremenu od 10 do 12 sati.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved