Split
Gušt za domaće i turiste
9.2.2015. 5:53:39h
Više od 20.000 ljudi guštalo na spliskom klizalištu
Splitska ledena bajka u Spaladium Areni je gotova, barem za ovu zimu. Nakon 40 dana, ove subote zatvoreno je klizalište, na žalost mnogobrojnih Splićana, posebice onih mlađe dobi koji su rado navlačili klizaljke i uživali u zimskoj idili pod krovovima Arene.
Ernesto / flickr.com

Splitska ledena bajka u Spaladium Areni je gotova, barem za ovu zimu. Nakon 40 dana, ove subote zatvoreno je klizalište, na žalost mnogobrojnih Splićana, posebice onih mlađe dobi koji su rado navlačili klizaljke i uživali u zimskoj idili pod krovovima Arene.

– Prema našim evidencijama, više od 20 tisuća posjetitelja klizalo je proteklih mjesec i pol dana na splitskom klizalištu, ne računajući sve one koji su imali priliku klizati besplatno prvih dana nakon otvaranja. Sve skupa, možemo biti samo zadovoljni odazivom i samom činjenicom da se Arena pokazala kao prostor koji je potreban Splitu.

Stečajni upravitelj Perica Mitrović sve je to dobro zamislio – kaže nam organizator klizališta Tonči Šundov, dodajući kako su imali svakodnevne, stalne goste u Areni, bake, djedove i unuke, kao i cijele obitelji koje nisu propuštale užitak u klizanju. Odlično su bili posjećeni i studentski termini utorkom i četvrtkom navečer, kao i popratna, zabavna događanja poput predstave “Šegrt Hlapić”. Živo je bilo i posljednjeg dana, kad je klizače zabavljao Damir Mihanović Ćubi.

– Za iduću zimu mogu najaviti još veće i atraktivnije klizalište s klizačkim stazama, te još više “ledenih” dana – poručio je Šundov.

U iduća tri dana klizalište od 600 četvornih metara demontirat će se, odnosno otopiti, za što su u pomoć pozvani i vatrogasci.

– Bit će tu posla, ali sve smo do detalja isplanirali. Oko 700 kubika vode ispumpat će se pumpama, a Arena će onda biti spremna za koncert Tomislava Bralića i klape “Intrade”, a nakon toga i za Gastro sajam te “Porin”. Samo nek je živo u Areni! – komentira nam djelatnik Tomislav Čoko.

Piše: Merien Ilić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved