Tar
Glamping, odnosno luksuzni kamping
27.5.2015. 8:16:23h
Sedam luksuznih glamping šatora za kampiste novog doba
Glamping zona sa šest glamping šatora te novi dizajnerske luksuzne kućice, ali i dizajnerski obnovljen restoran La Pentola
/ glasistre.hr

Iako je ponovno kategoriziran na tri zvjezdice, kamp Lanterna kraj Tara definitivno po usluzi i sadržajima nudi četiri zvjezdice. Pogotovo od ove godine kada je tvrtka Valamar Riviera iz Poreča u njega uložila oko 35 milijuna kuna. Nastavak je to velikih investicija iz ranijih godina koje su ovaj kamp pretvorile u luksuzni hotel na otvorenom te predstavlja najveće ulaganje u neki kamp u Istri.

Ove godine mogu se podičiti novim sadržajima, a to su takozvana glamping zona sa šest glamping šatora te novi dizajnerske luksuzne kućice, ali i dizajnerski obnovljen restoran La Pentola. Kako nam kaže direktor kampa Bruno Radoš, cilj je da kamp svake godine svojim gostima ponudi neki novi sadržaj kako bi ostao atraktivan i tražen.

Dobar buking
Glamping je novi proizvod koji je Lanterna uvela lani samo s jednim šatorom i pokazao se punim pogotkom jer je bio odlično popunjen usprkos visokoj cijeni. Stoga su već ove godine u njegovoj neposrednoj blizini postavili još šest luksuznih šatora sa svom mogućom opremom u kuhinji i blagovaonici te modernim kupaonicama i udobnim spavaćim sobama koje čak imaju i baldahine ponad kreveta. U sredini naselja uređen je i takozvani infinity bazen od 50 kvadrata, odnosno bazen kojem se prelijeva rub, sa sunčalištem, ležaljkama i suncobranima.

- Investicija je gotova prije nekoliko dana i očekujemo popunjenje od 14. svibnja nadalje. Buking je dobar. Lanjski je šator bio rasprodan, a ove godine očekujemo da će novi šatori biti puni od Duhova nadalje. Potražnja je velika jer se radi o sasvim novom proizvodu koji nudi komfor uz boravak u prirodi. Primijetili smo da apsolutno svi gosti vole ovakav smještaj, tvrdi Radoš.

Luksuzni šatori u Lanterni su od tri proizvođača - nizozemskog, talijanskog i slovenskog. Zanimljivo je da će talijanski proizvođač Crippa otvoriti svoj pogon na jesen u Višnjanu, a 20-ak zaposlenih proizvodit će upravo takve šatore.

- Ove godine testirat ćemo sve tri vrste  šatora i vidjet ćemo koji će se pokazati najboljim, jer ćemo njime iduće godine nadopuniti ovu zonu s  dodatnih 15šatora. Do 2020. imamo cilj proširiti ovu zonu, kao i zonu mobilnih kućica, s time da moramo voditi računa o limitu za kategorizaciju koji kaže da 30 posto površine u kampu može biti pod mobilnim kućicama, kaže Radoš.

Kromoterapija
Trenutno u Lanterni 20-ak posto površina zauzimaju mobilne kućice, a ove godine ih je postavljeno osamdesetak. Od tog broja 20-ak je luksuzno i moderno dizajniranih objekata s velikom drvenom terasom, kuhinjom i blagovaonicom te sobama i kupaonicama s pogledom na Novigrad. Drugačije su od svih ostalih u Lanterni i s njima se ne mogu mjeriti po udobnosti i luksuzu. Izradio ih je također proizvođač Crippa. Upravo stoga upravo noćenje u takvim kućicama, kao i glamping šatorima u špici sezone stoji i do 220 eura. - Ove su kućice posebne jer nude kromoterapiju sa svjetlima u tušu, ali i ostatku prostorija, ističe Radoš.

Inače, Lanterna je otvorena za Uskrs i tada je ovdje boravilo 300 gostiju. Trenutno ih je oko 700, a veći skok  broja gostiju očekuje se nakon 14. svibnja.

- Za Duhove ćemo biti na 30 do 40 posto popunjenosti. Budući da smo lani imali 43 dana kiše u srpnju i kolovozu, teško je  uspoređivati lanjsku i ovu godinu. Buking je za sada bolji i očekujemo bolje rezultate u pogledu noćenja i dolazaka, kao i financija zbog  novih mobilnih kućica, zaključuje Radoš.

Piše: B. Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved